تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
دفاع مقدس و آدرس
mabar.LoxBlog.com لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
كارگردان فيلم «خانه امن است» گفت: اگر قرار باشد سينماي دفاع مقدس با فيلم من تعريف شود، مطمئناً تعريفي ناقص خواهد داشت، زيرا من نمايي از حاشيههاي دفاع مقدس را به نمايش گذاشتهام نه خود دفاع مقدس.
نشست نقد و بررسي فيلم «خانه امن است» در سالن همايشهاي برج ميلاد با حضور «ناصر رفايي» نويسنده و كارگردان، «علي تقيپور» تهيهكننده، «فرزاد جودت» مدير فيلمبرداري، «محمد مختاري» صدابردار، «بابك كريمي» طراح صحنه و لباس، «عليرضا جوادپور» طراح گريم، «امير بكان» آهنگساز، «الميرا ژيانفر» بازيگر، «رؤيا حسيني» بازيگر و «طهماسب صلحجو» منتقد و كارشناس برگزار شد.
* رفايي: برداشت منفي از «خانه امن است» اشتباه است
در ابتداي اين نشست، ناصر رفائي در پاسخ به اين سؤال كه آيا بهتر نبود به جاي نشان دادن خوابگاه بچههاي بيسرپرست از خوابگاههاي ديگر مانند خوابگاه دانشجويي و يا غير استفاده ميشد، گفت: به اعتقاد من، خوابگاه بچههاي بهزيستي به هيچوجه جنبه منفي نداشته و نميدانم چرا اين احساس به مخاطب منتقل شده است.
متأسفانه با متوقف شدن روند برپايی جشنواره تئاتر دفاع مقدس پيشرفت اين گونه از تئاتر متوقف شده و اساساً تئاتر دفاع مقدس به حالت سكون درآمده و اگر فعاليتی هم هست، صرفاً در بخش تئاتر مقاومت است و تنها در همين حوزه خلاصه میشود.
«اسماعيل صرامی»، نمايشنامهنويس و كارگردان تئاتر، با بيان مطالب فوق اظهار كرد: نمايش «دوربين انقلاب» منتخب بيستونهمين جشنواره تئاتر فجر در بخش انقلاب اسلامی و تنها نمايش راهيافته از اصفهان به جشنواره فجر امسال است.
وی در ادامه افزود: اين نمايش با موضوع انقلاب اسلامی ايران، روايتگر همه اتفاقات انقلاب با شيوه پرفرمنس با دكورهای بسيارعظيم است كه برای اولين بار اين نوع كار در نمايشهای خيابانی اجرا میشود.
بهمني: «گلوگاه شيطان» نشان ميدهد سينماي دفاع مقدس هنوز زنده است.
كارگردان فيلم سينمايي «گلوگاه شيطان» با اشاره به اين كه اين فيلم در سالهايي توليد شده كه كسي به طور مستقيم سمت دفاع مقدس نميرود گفت: با ساخت فيلم «گلوگاه شيطان» سينماي دفاع مقدس هنوز زنده است.
«حميد بهمني» در خصوص حضور «گلوگاه شيطان» در بخش مسابقه سينما ايران جشنواره فيلم فجر گفت: «گلوگاه شيطان» فيلمي است كه با معيارهاي استاندارد سينماي دفاع مقدس ساخته شده است. نزديك به 16 سال پيگير اين فيلم بودم كه به لطف خدا و عنايتي كه معاونت سينمايي و آقاي شمقدري، آقاي ميراعلايي و خيلي از دوستان داشتند و از اين فيلم حمايت كردند.
مجموعه "یاد یاران" که شامل فیلمهای مستند دفاع مقدس است از شبکه مستند روی آنتن میرود.
دوشنبه و سهشنبه چهارم و پنجم بهمن فیلمهای مستند "والفجر 2، نبردی ماندگار" کاری از کرمانشاه و "اسرای عراقی" با موضوع وضعیت اسرای عراقی در ایران از شبکه مستند روی آنتن میرود.
همچنین در روزهای چهار شنبه و پنج شنبه ششم و هفتم بهمن ماه مستند زندگی "شهید دوران" در دو قسمت از شبکه مستند خپش میشود. مستند "گزارشی از جبهههای غرب " روز جمعه هشتم بهمن ماه با پرداخت به عملیاتهای محدود که در غرب کشور صورت گرفته است، روی آنتن شبکه مستند میرود.
مجموعه مستندهای " یاد یاران" با موضوعات مختلف هر روز از ساعت 16:15 به مدت 30 دقیقه از شبکه مستند پخش میشود.
تهيه كننده فيلم سينمايي 'شور شيرين' گفت: اين اثر سينمايي روايتگر فتنه هاي داخلي كردستان است كه دشمن براي ايجاد تفرقه در ميان مردم در دوران دفاع مقدس ايجاد كرد.
ابراهيم اصغري افزود: تلاش ما بر اين است تا فيلمبرداري 'شور شيرين' در چند روز آينده به پايان برسد و اين اثر سينمايي براي حضور در بيست و نهمين جشنواره بين المللي فيلم فجر آماده شود.
وي افزود: بارندگي هاي پي در پي در كرمانشاه، كار فيلمبرداري را با دشواري هايي روبرو كرده اما دست اندركاران اين اثر سينمايي همچنان در تلاش براي آماده سازي آن هستند.
تله فیلم 90 دقیقهای همسنگار با موضوع دفاع مقدس در سیمای مرکز بوشهر تولید شده است.
«عبدی پور» کارگردان این فیلم گفت: داستان این تله فیلم مربوط به محاصره آبادان و خرمشهر است که مردم هیچ راه خروجی جز بهمن شیر ندارند. فردی بنام شریف در خارک متوجه ماجرا میشود و برای کمک به مردم، لنجش را به دو دوست قدیمی میدهد تا به چوئبده بروند. اما در راه بازگشت با لنج در دریا اتفاقاتی رخ می دهد و لنج متوقف می شود.
وی با بیان اینکه بخش عمده ای از این تله فیلم در دریا تصویربرداری شده است اظهار داشت: شهرهای بوشهر و آبادان لوکیشن های اصلی فیلم تلویزیونی همسنگار بوده اند.
عبدی پور افزود: در بخشیهایی از تله فیلم تصویربردای زیرآب باید صورت می گرفت مشکلات و سختیهایی را با توجه به امکانات برایمان به وجود آورده بود که با توانمندی هنرمندان بومی فیلم تلویزیونی همسنگار مراحل تولید خود را به خوبی پشت سر گذاشت.
نايب رئيس سابق انجمن منتقدان و نويسندگان سينماي ايران گفت: فيلم سينمايي 'نفوذي' روايتي امروزي از دوران دفاع مقدس و اثري قصه گو است.
كيوان كثيريان افزود: فيلم نفوذي اثري خوش ساخت است كه مخاطب آن را مي پسندد.
وي خاطر نشان كرد: منتقدان نيز اقبال خوبي به فيلم نفوذي داشتند و اين اثر سينمايي به عنوان فيلم دو كارگردان كار اولي نمره قبولي مي گيرد.
اين منتقد سينما يادآور شد: ايراداتي به اين فيلم سينمايي وارد است كه از جمله آن مي توان به مشخص شدن گره اصلي داستان در اواسط فيلم اشاره كرد.
كارگردان 'سيزده 59' گفت: اين اثر سينمايي در گونه اجتماعي ساخته شده و با درونمايه دفاع مقدس، زندگي برخي رزمندگان دوران جنگ تحميلي را به تصوير مي كشد.
'سامان سالور' گفت: ساخت فيلم سينمايي 'سيزده 50' كار دشواري بود و به طور حتم مخاطبان يكي از درخشان ترين جلوه هاي ويژه را در آن مشاهده خواهند كرد.
وي افزود: تلاش بر اين بوده تا در ساخت اين اثر سينمايي تمامي استانداردهاي فيلمسازي را رعايت كنم تا فيلمي درخور توجه بسازم.
كارگردان فيلم سينمايي 'آمين خواهيم گفت' خاطر نشان كرد: فيلم 'سيزده 59' حال و هواي درستي دارد و فضاي دفاع مقدس در آن به شكلي ويژه به تصوير كشيده شده است.
سینمای دفاع مقدس، انقلاب و مقاومت با 9 فیلم به استقبال بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر میرود.
تا بیست و نهمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر کمتر از یک ماه باقی مانده است و فیلمسازان درصدد آماده کردن آثارشان برای حضور در دوره تازه این جشنواره هستند.
از بین بیش از 80 فیلم بلند سینمایی که در لیست احتمالی شرکت کننده در جشنواره 29 فیلم فجر هستند، تاکنون حضور 9 فیلم در ژانر دفاع مقدس، انقلاب و مقاومت قطعی شده است؛
* جنوب آسمان (جمال شورجه)
جمال شورجه که در جشنواره 28 فیلم فجر با تهیه فیلم موفق "نفوذی" حضور داشت و توانست نظر منتقدان را جلب و جوایز متعددی را از آن خود کند، امسال قصد دارد با فیلم سینمایی "جنوب آسمانی" که خود آن را کارگردانی کرده، در جشنواره امسال شرکت کند.
با انعقاد تفاهمنامهای، انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس در برگزاری چهاردهمين جشنواره بينالمللی تئاتر دانشگاهی ايران همكاری میكند.
به نقل از ستاد خبری جشنواره، با امضای يك تفاهمنامه همكاری بين حفيظالله رفيعی، مديرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و سيدجواد روشن، دبير چهاردهمين جشنواره بينالمللی تئاتر دانشگاهی ايران، اين انجمن با هدف توسعه و حمايت از تئاتر انقلاب، دفاع مقدس و مقاومت در محيطهای دانشگاهی در برگزاری بخشهای مرتبط با اين موضوعات در چهاردهمين جشنواره بينالمللی تئاتر دانشگاهی همكاری خواهد داشت.
داوری و اهدای جوايز به برگزيدگان بخش تئاتر خيابانی با موضوع «انقلاب و دفاع مقدس»، حمايت از پايان نامههای برتر نظری با موضوع «تئاتر مقاومت در ايران و جهان» و حمايت از انتشار نمايشنامههای دانشگاهی با موضوع «انقلاب و دفاع مقدس» از جمله موارد همكاری انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس در اين تفاهمنامه است.
چهاردهمين جشنواره بينالمللی تئاتر دانشگاهی ايران به همت اداره كل فرهنگی وزارت علوم از 24 تا 31 ارديبهشتماه 1390 با دبيری سيدجواد روشن در تهران برگزار میشود.
فيلم تلويزيوني "براي بانو" به كارگرداني شهرام ميراب اقدم و تهيه كنندگي هايده رزم آور با پايان يافتن مراحل فني آماده پخش ميشود.
شهرام ميراب اقدم،كارگردان اين تله فيلم گفت:اين فيلمتلويزيوني،داستان مردي به نام آقاجان را روايت ميكند كه در دوران 8 سال دفاع مقدس در جبهه دچار موج گرفتگي شده و براي همين موضوع با مشكلات روحي و رواني فراواني دست و پنجه نرم ميكند.
وي افزود:در اين تله فيلم بازيگراني چون بهزاد خداويسي،كيانوش گرامي و فرحناز منافي ظاهر به ايفاي نقش ميپردازند.
ميراب اقدم ادامه داد:اين فيلم 90 دقيقه اي اواخر آذر به شبكه تحويل داده ميشود.همچنين مكان تصويربرداري اين تله فيلم در تهران است.
وي خاطرنشان كرد:بهمن سپهري شكيب ساخت موسيقي،عباس رحيمي مدير تصويربرداري وتدوين و خسرو شيزري مديريت صدابرداري اين پروژه تلويزيوني را برعهده دارند.
چند سالی است كه توجه به سينمای دفاع مقدس، شكلی جدی به خود گرفته است، رويكردی فرحنده كه بايد در سالهای آينده نيز ادامه پيدا كند و از حالت مقطعی خارج شود.
«صمد ياراحمدی»، منتقد سينما،درباره جايگاه ژانر دفاع مقدس در سينمای امروز كشورمان، اظهار كرد: در توليدات ساليانه سينما معمولاً آنچه بيش از همه جلب توجه میكند، فيلمهايی است كه تنها گيشه را مدنظر دارد و به اسم طنز تنها چيزی را كه مد توجه ندارد، فرهنگ و ارزشهای جامعه است.
وی افزود: اما در اين وضعيت هستند آثاری كه همانند «ملك سليمان(ع)»، «عصر روز دهم» و «نفوذی» به مسائل ارزشی توجه دارند. در اين ميان فيلم «نفوذی» اثری است كه به تازگی روانه اكران شده است؛ اثری كه نگاهی نو به جنگ دارد.
رييس خانهموزه شهيد چمران درباره فعاليتهاي جديد اين مركز گفت: نقد و بررسي فيلمهاي دفاع مقدس و همچنين آسيبشناسي سينماي هاليوود و روشنگري در مورد اين سينما از برنامههاي جديد خانه موزه شهيد چمران محسوب ميشود.
«علي عليمحمدي» با بيان اين مطلب گفت: اين برنامه در سالن منحصر به فرد و سينماي كوچك خانهموزه با حضور اهالي فن و اصحاب سينما هر هفته برگزار ميشود.
وي افزود: خانه پدري شهيد چمران با قدمتي 100 ساله و با مساحتي بيش از 500 متر مربع، نزديك به بازار و محله سرپولك قرار دارد كه شهيد مصطفي چمران تا قبل از مهاجرت به آمريكا در آن زندگي ميكرده است. اين منزل با هدف زنده نگاهداشتن خاطره و آثار شهيد چمران و انتقال آن به نسلهاي بعدي است در سال 1386 از سوي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران تبديل به موزه شد.
طی دو دهه گذشته در رابطه با ادبیات جنگ نسبتا خوب کار شده، اما در رابطه با موسیقی جنگ این اتفاق نیافتاده است .ما حتی دو واحد درسی در دانشگاهها نداریم تا به فرض آثاری مانند " ای شهیدان کجایید "بیژن کامکار که جزو آثار ارزشمند محسوب می شود به صورت علمی مورد بررسی قرار دهیم.
رضا مهدوی رییس مرکز موسیقی حوزه هنری گفت وگویی به انتقاد از وضعیت موسیقی دفاع مقدس پرداخته است.
مهدوی گفت: طی دو دهه گذشته در رابطه با ادبیات جنگ نسبتا خوب کار شده، اما در رابطه با موسیقی جنگ این اتفاق نیافتاده است .ما حتی دو واحد درسی در دانشگاهها نداریم تا به فرض آثاری مانند " ای شهیدان کجایید "بیژن کامکار که جزو آثار ارزشمند محسوب می شود به صورت علمی مورد بررسی قرار دهیم.
وی با انتقاد از دوران سازندگی گفته است: در دهه هفتاد همه موسیقی دانهای دوران دفاع مقدس کنار گذاشته شدند و گفته شد که اینها متعلق به دوران جنگ هستند .
گفتند دیگر دوران سازندگی است ونیازی به اینها نیست.آیا شما نباید دردوران سازندگی از گذشته تان یاد کنید وآن را به یاد آورید ؟شما در هردوره ای که زندگی می کنید آیا نباید از دوره هخامنشی نیز حرف بزنید ؟آیا نباید از دوران صدر اسلام نیز یاد کنید؟
پرویز شیخ طادی که آخرین کار سینماییاش فیلم تحسین شده «شکارچی شنبه» بود، قصد دارد فیلمی جدید با عنوان «روزهای زندگی» را کارگردانی کند.
پرویز شیخ طادی علاوه بر کارگردانی، نگارش فیلمنامه «روزهای زندگی» را نیز برعهده دارد. نگارش این فیلمنامه که در ژانر دفاع مقدس است پایان یافته و تنها رتوشهای نهایی آن باقی مانده است.
هنوز عوامل اصلی فیلم به جز سعید سعدی به عنوان تهیه کننده انتخاب نشدهاند اما به زودی بازیگران و عوامل پشت دوربین این فیلم نیز مشخص خواهند شد. «روزهای زندگی» با سرمایهگذاری تلویزیون و توسط سیما فیلم تولید خواهد شد.
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا با انتقاد از نوع فیلمهای تولیدی در عرصه جنگ تحمیلی، گفت: اگر این 8 سال دفاع مقدس دست کمونیستها یا غربیها بود، دنیا را از آن پر کرده بودند.
سردار سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا که در نشست هماندیشی صاحب نظران، اندیشمندان و اساتید حوزه و دانشگاه و رسانه، برای انتخاب سریالهای فاخر با معاونت سیما، سخن میگفت، ضمن تقدیر از معاونت سیما در استفاده از خرد جمعی، اظهار داشت: اینکه سیمای جمهوری اسلامی به سمت یک خرد دسته جمعی در حال حرکت است، از نظر من یک پیشرفت قابل ملاحظهای است که باید آن را تبریک بگوییم.
وی درادامه با اشاره به ظرفیتهای گسترده 8 سال دفاع مقدس، افزود: بدون تردید دفاع مقدس هشت ساله و پیروزی ملت بزرگ ایران به رهبری حضرت امام خمینی(ره)، بزرگترین حادثه تاریخی ایران و منطقه و تاثیرگذار در محیط بینالمللی پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.
مصوبات شورای فیلمنامه انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فارابی در حکم مصوبات شورای فیلمنامه انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس قرار گرفت و از این پس فیلمسازان با استفاده از مصوبات از سوی انجمن سینمای انقلاب حمایت میشوند..
به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، با تشکیل شورای تخصصی فیلمنامه انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت در معاونت فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی و هماهنگی با «محمدرضا شرف الدین» مدیر عامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، از این به بعد مصوبات این شورا در حکم مصوبات شورای فیلمنامه انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس قرار میگیرد.
بر این اساس تهیه کنندگان میتوانند با استفاده از این مصوبات از تسهیلات انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس نیز استفاده کنند.
به بهانه دريافت جايزه بهترين بازيگر از جشنواره آسيا پاسيفيک
سيد احمد ميرعلايي تهيه کننده فيلم شب واقعه گفت: بايد زمينه حضور سينماي ارزشمند کشور را در عرصه هاي جهاني فراهم کنيم تا مخاطبان جهاني با فرهنگ ناب ايراني و اسلامي آشنا شوند.
فيلم شب واقعه به تهيه کنندگي احمد ميرعلايي در جشنواره آسيا پاسيفيک به نمايش در آمد و حميد فرخ نژاد جايزه بهترين بازيگر جشنواره را براي اين فيلم کسب کرد.
وي ادامه داد: قهرمانان ايراني چون از فرهنگ ناب، اصيل و ريشه داري برخواسته اند مي توانند منشاء تاثيري فرامتني بر مخاطبان جوياي حقيقت باشند. در واقع، بخشي از سينماي ايران با فطرت مخاطبان جهاني سر و کار دارد و مخاطبان جهاني تشنه معرفتي هستند که از طريق سينماي ايران در جهان متجلي مي شود معرفتي برخواسته از فرهنگ و تمدن ايراني و اسلامي.
وقتی از گوشه و کنار خبر شدیم که بازیگر نقش "خاله قزی" در سریال پرطرفدار "خوش نشینها " مادر شهید است، به فکر افتادیم که برای مصاحبه برویم سر وقتش. بچههای حماسه و مقاومت چون سر و کاری با هنرپیشه جماعت ندارند، دسترسی شان هم به آن ها سخت است.
بالاخره تونستیم توسط یکی از دوستان شماره تلفنشان را پیدا کنیم ولی از این جا به بعد ترس داشتیم که این بنده خدا یا جواب درستی به ما ندهد ، یا اصلاً قضیه شهید شدن پسرش درست نباشد. راستش خیلی با عزت و احترام هم برخورد کردند و وقتی فهمیدند کار ما به شهیدشان مربوط است ، بیشتر هم تحویلمان گرفتند.
شب جمعه ، سوم محرم مطابق قرار قبلی به منزل خانم سعیدی ، واقع در یکی از محلات جنوب شهر تهران رفتیم. خانم سعیدی ، همان خاله قزی بود که در فیلم می دیدیم. او اصلاً بازی نمی کرد بلکه خود خودش بود. انرژی خارق العاده این زن 76 ساله انسان را به حیرت می انداخت. باقی آن چه را که ما شاهد بودیم ، شما نیز با خواندن این گفتگو خواهید دانست.
يك عكاس دوران دفاع مقدس و عاشورا با اشاره به نقش تاثيرگذار عكاسان اين حوزه بر فعاليت هنرمندان رشته هاي مختلف از بي توجهي به اين نسل گلايه كرد.
به نقل از روابط عمومي فرهنگسراي انقلاب به نقل از ساسان مويدي عكاس دفاع مقدس و عاشورا در افتتاحيه نمايشگاه تصوير عاشورا در نگارخانه مهر اين فرهنگسرا در مورد وضعيت عكاسان اين رشته گفت: عكاسان دفاع مقدس محلي از اعراب ندارند و بارها گفته ام تنها كساني كه براي هنرمندان ديگر اثر توليد كرده اند، عكاسان هستند. بسياري از عكاسان در هويزه، شلمچه و..حضور يافتند و عكس گرفتند تا بتوانند واقعيتها را منتقل كنند.