تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
دفاع مقدس و آدرس
mabar.LoxBlog.com لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
معاون سياسي امنيتي استاندار اصفهان از آغاز فاز نخست دهکده دفاع مقدس در اين استان خبر داد.
محمدمهدي اسماعيلي شامگاه يکشنبه در جمع مديران دستگاههاي دولتي استان اصفهان به طرح احداث دهکده دفاع مقدس در اصفهان اشاره کرد و افزود: فاز نخست احداث دهکده دفاع مقدس در استان اصفهان با مشارکت سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و استانداري اصفهان اجرا خواهد شد تا گامي مهم در ماندگاري دوران هشت سال دفاع مقدس برداشته شود.
وي همچنين با اشاره به اعتبارات اختصاص يافته به منظور بازديد کاروانهاي راهيان نور استان اصفهان از مناطق جنگي و عملياتي جنوب کشور، اظهار داشت: سال گذشته 650 ميليون تومان اعتبار به منظور اختصاص به کاروانهاي راهيان نور اختصاص داده شد که اين ميزان اعتبار در سال جاري با افزايش 100 درصدي رو به رو شده است.
سردار حسين سلامي گفت: عاشورا به تعبير مقام معظم رهبري دريايي است كه دفاع مقدس نمي از آن است و دفاع مقدس نازله به روز شدهاي از عاشورا است.
مؤسسه فرهنگي و اطلاعرساني نمايه در راستاي پاسداشت ياد و خاطره دلاورمردان 8 سال دفاع مقدس نرمافزار جامع نمايه گنج جنگ مشتمل بر برجستهترين اطلاعات 8 سال ايثار 3 هزار فرمانده و رزمنده در ايران اسلامي را توليد كرد.
مراسم رونمايي از اين نرمافزار صبح امروز يكشنبه 28 آذرماه با حضور سردار حسين سلامي، جانشين فرماندهي كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، منصور واعظي دبيركل نهاد كتابخانههاي عمومي كشور و كاشاني، مديرعامل مؤسسه نمايه در سالن اجتماعات دبيرخانه شوراي فرهنگ عمومي برگزار شد.
يك امدادگر دفاع مقدس گفت: رازها و رمزهايي در كربلا و واقعه عاشورا براي مردم نهفته بود كه در دوران دفاع مقدس خداوند اين رمزها را براي ما گشود و ما گوشهاي از كربلا را در جبههها ديديم.
صديقه كشندهفر اظهار داشت: تلاشها و مبارزات ياران امام حسين عليهالسلام در تمام ايامي كه با ايشان بودند، شباهت زيادي به تلاش ياران حقيقي امام خميني (ره) در دوران قبل از انقلاب، بعداز انقلاب و دوران دفاع مقدس دارد؛ دفاع مقدس براي ما اينگونه بود كه اگر از كربلا روايتهاي شنيده بوديم در جبههها آن شنيدهها را ميديديم.
اين امدادگر دفاع مقدس بيان داشت: در دوران دفاع مقدس، ما تجسم عيني زينب سلامالله عليها را ميديديم؛ علياكبرها و علياصغرها در طول جنگ پرپر ميشدند و زبان از گفتن حقايق و معنويات آن دوران قاصر است.
فرمانده پرسيدم: «پدربزرگ! ميگويند توى جنگ، فرماندهان بزرگى بودند كه سن خيلى كمى داشتند. شما خاطرهاى از آنها داريد؟»
لبخند زد و گفت: «بله! خيلى هم زياد بودند. آن موقع، نوجوانها خيلى زود بزرگ شدند، مرد ميشدند، فرمانده ميشدند...»
بعد مكثى كرد و گفت: «در جايى از قول يكى از رزمندههاى زمان دفاع مقدس خواندم كه مىگفت: «داخل سنگر فرماندهى كه شدم، يك نوجوان بسيجى را ديدم كه آنجا نشسته بود. گفتم: «پاشو برو بيرون، اينجا الان جلسه است!» لبخندى زد و چيزى نگفت.
يكى از كسانى كه آنجا بود سرش را نزديك گوشم آورد و آهسته گفت: «اين نوجوان، فرمانده گردان تخريب است!»
من هاج و واج به پدر بزرگ نگاه مىكردم.
هفدهم آذر سال 1381 رژیم بعث عراق، بیست و دو سال پس از نخستین استفاده از سلاح های شیمیایی در جنگ تحمیلی و در حالی که استفاده از این مواد در پروتکل ژنو 1925 منع شده بود، بر واقعیتی هولناک که اسناد آن سالها از سوی ایران به مجامع جهان ارائه شده بود، صحه گذاشت.
استفاده از سلاح های شیمیایی نخستین بار در جنگ جهانی اول زمانی که آلمان ها در اکتبر 1914 در نوشاپل گلوله های حاوی گاز اشک آور را به سوی فرانسوی ها پرتاب کردند، آغاز شد.
با وجود پراکندگی سربازان و محدود بودن گلوله ها، این تاکتیک چندان کارساز نبود و حتی فرانسوی ها متوجه کاربرد آن نشدند. با این حال آلمان ها دست از تلاش برنداشته و گاز کلر را نیز اولین بار در 22 آوریل 1915 در شهر یپرس بلژیک علیه سربازان مستعمراتی فرانسه و پیاده نظام کانادایی که هیچ ماسکی برای حفاظت از خود نداشتند به کار بردند.
كتب شاخص حوزه دفاع مقدس با هدف ترويج فرهنگ و ادبيات پايداري به دانشگاهيان كشور معرفي ميشود.
اداره فعاليتهاي اجتماعي دفتر امور فرهنگي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري هر هفته 10 عنوان كتاب منتشره در حوزه دفاع مقدس را با هدف ترويج فرهنگ و ادبيات پايداري و دفاع مقدس براي دانشگاهيان كشور معرفي ميكند.
اين اداره در كنار طرح راهاندازي كتابخانه تخصصي پايداري در دانشگاهها كه با همكاري معاونت ادبيات و انتشارات بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس از سال 1387 آغاز شده، اقدام به انجام برنامههاي متنوعي در راستاي ترويج و گسترش فرهنگ ايثار و پايداري در سطح دانشگاهها و مراكز آموزش عالي كرده است كه يكي از آنها معرفي آثار مكتوب شاخص در حوزه دفاع مقدس است.
اين عکس به یاد ماندنی،مربوط به حرکت کاروانی از بچه بسیجی های مستقر در شهر آزاد شده فاو،به سمت تهران است.این نیروها با بسیجیان جدید جایگزین شده اند تا به تهران بازگشته و تجدید قوا کنند. تاریخ عکس احتمالاً به بهار سال 1365(فروردین یا اوایل اردیبهشت)باز می گردد.
فتح فاو به شدت سطح روحیه بر و بچه های رزمنده را بالا برده است و می روند تا مژده رسان فتح و پیروزی به تهران باشند. شاید اگر بسیاری از مسئولین هم روحیه و اعتقادی در این حد داشتند و به جای تدارک معاملات سیاسی با «فتح فاو» به فکر همین بودند که با «یاحسین» تا کجا ها می توان پیش رفت ، سرنوشت جنگ به گونه ای متفاوت رقم می خورد..
اباذر حبيبيان در نشست همانديشي «بانوان فعال ادبيات دفاع مقدس» كه به همت حوزه هنري استان تهران برگزار شد، گفت: انتقال فرهنگ پايداري نياز جامعه امروز است.
به نقل از روابط عمومي حوزه هنري استان تهران، در ابتداي برنامه اباذر حبيبان مدير حوزه هنري مركز ري با اشاره به نياز انتقال فرهنگ پايداري براي جامعه امروز گفت: بايد نياز فرهنگي جامعه امروز به ادبيات پايداري را شناخت و به براي حفظ و انتقال آن به برنامه ريزي، مستندسازي بپردازيم.
وي افزود: با برگزاري اين همانديشي سعي بر عملياتي كردن راهكارها براي انتقال فرهنگ پايداري به نسل امروز و فردا هستيم .
سيدمهدي ابطحي مسئول دفتر ادبيات و هنر پايداري با اشاره به تداوم منظم اين نشست گفت: اين همانديشي بر نظم دادن جريان فكري كه خالق ادبيات پايداري است تلاش ميكند و شايد يكي از مسيرهايي باشد كه از اتلاف زمان و عدم موازي كاري در اين عرصه كمك كند.
يك عكاس دوران دفاع مقدس و عاشورا با اشاره به نقش تاثيرگذار عكاسان اين حوزه بر فعاليت هنرمندان رشته هاي مختلف از بي توجهي به اين نسل گلايه كرد.
به نقل از روابط عمومي فرهنگسراي انقلاب به نقل از ساسان مويدي عكاس دفاع مقدس و عاشورا در افتتاحيه نمايشگاه تصوير عاشورا در نگارخانه مهر اين فرهنگسرا در مورد وضعيت عكاسان اين رشته گفت: عكاسان دفاع مقدس محلي از اعراب ندارند و بارها گفته ام تنها كساني كه براي هنرمندان ديگر اثر توليد كرده اند، عكاسان هستند. بسياري از عكاسان در هويزه، شلمچه و..حضور يافتند و عكس گرفتند تا بتوانند واقعيتها را منتقل كنند.
رئيس عقيدتي سياسي ارتش گفت: جبهه دفاع مقدس تكرار عاشوراي اباعبدالله بود به همين خاطر ما بايد همه ساله مانند عاشورا، ايام سالگرد اين شهيدان را گرامي بداريم.
حجتالاسلام آلهاشم در مراسم گراميداشت سيامين سالگرد شهادت سرلشگر خلبان احمد كشوري اظهار داشت : تجليل از شهيد كشوري تجليل از مقام شهادت و فرهنگ شهادت و هوانيروز است.
وي ادامه داد: در دوران دفاع مقدس مردم، نيروهاي مسلح از بسيج تا سرباز، سردار و اميرش عاشق هوانيروز بودند. به گونهاي كه وقتي صداي يك هليكوپتر ميآمد رزمندگان قوت ميگرفتند حال چه اين هليكوپتر، عملياتي بود و چه براي حمل جانبازان و مجروحان به منطقه اعزام شده بودند.
آل هاشم ادامه داد: در دوران دفاع مقدس نيروي هوايي نيز همينگونه بود و زماني كه يك هواپيما از نيروي هوايي ارتش در مناطق مرزي پرواز ميكرد، رزمندگان قوت ميگرفتند. به همين منظور اين تجليل از تمام خلبانان و كاركنان فني هوانيروز و نيروي هوايي نيز كه عاشقانه در راه خدا قدم گذاشتند، است.
پنجاه و هفتمين شماره ماهنامه «امتداد» با پرونده ويژه ادبيات دفاع مقدس تحت عنوان «روايت مقدس برای مجاهدان فردا» منتشر شد.
در پنجاه و هفتمين شماره ماهنامه فرهنگ و ادبيات مقاومت «امتداد»، كه در64 صفحه تمام رنگی منتشر شده است، به موضوعاتی چون «قبله از اين طرف است»، «ميوه ته صندوق مال من، هواپيما مال تو»، «دفاعی برای همه؛ تئوریهای فرهنگی دفاع مقدس»، «مسافر آسمان آدرس نداشت»، «صدای امداد از قورقور قورباغهها»، «همان روز گفت و به تهران رفت» و «كلاشينكف كار دستش داد» پرداخته شده است.
رییس سازمان بسیج مستضعفین گفت: مزاحمان انقلاب به واسطه مسندهای سیاسی كه در دستشان بود، آنقدر به حضرت امام خمینی (ره) نامه نوشتند و اذیت كردند تا شرایط جنگ آن گونه كه ایشان می خواستند، پیش نرود.
سردار محمد رضا نقدی در مراسم یادواره شهدای محله جی تهران كه در مسجد چهارده معصوم (ع) برگزار شد، گفت: دنیا طلب هایی كه آن زمان منصب هایی راداشتند به امام نامه می نوشتند كه برای ادامه جنگ فلان مقدار بمب ،لیزر ،تانك می خواهیم یا اقتصادمان صفر شده ،در حالی كه هیچ یك از مردم و رزمندگان به چنین كاری راضی نبودند، زیرا ملت و رزمندگان مشكلات و سختی ها را تحمل می كردند اما آنهایی كه منصب هایی را داشتند به واسطه آنكه فاقد روح حسینی بودند ، دایم خواستار خاتمه یافتن جنگ می شدند.
سرهنگ پاسدارمحمد مهدي ابوالحسني، مديركل بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس استان كرمان در اين بازديد ضمن خيرمقدم به هيات كاروان آزادي گفت: حمايت شما از مردم غزه به مصداق شعر شاعر ايراني كه سروده «بني آدم اعضاي يكديگرند كه در آفرينش ز يك گوهرند» است كه در حمايت از مردم مظلوم فلسطين حركت كردهايد.
وي با بيان اينكه مردم ايران درد اشغال را كشيده است، افزود: ملت ايران در يك جنگ نا برابر هشت ساله بخشهايي از كشورشان در اشغال بود. در آن دوران خرمشهر به اشغال نيروهاي بعثي درآمد و ما نيز به خوبي طعم اشغال را چشيدهايم.
ابوالحسني يادآور شد: ما كشته شدن فرزندانمان در دامان مادرها را ديدهايم و اين باعث ميشود كه ملت ايران درد مردم غزه را با همه وجود حس كنند.
نويد شاهد/ چهل و چهارمين شماره فصلنامه الغديريان منتشر شد.
شماره چهل و چهارم فصلنامه تخصصي دفاع مقدس استان يزد با عنوان «الغديريان» منتشر شد.
اين فصلنامه كه زير نظر شوراي سردبيري اداره مي شود داراي بخش هاي متنوعي مرتبط با دفاع مقدس و با گرايش بومي استان يزد مي باشد.
مدير روابط عمومي اين اداره با اعلام اين خبر افزود: ما در سطح كشور حدود 3500 مشترك داريم كه نشريه را از طريق پست دريافت مي كنند.
محمد دهشيري با تشكر از مخاطبان سراسر كشور اين نشريه، ارتباط خوب مخاطبان با الغديريان را از نشانه هاي مقبول افتادن نشريه در بين مخاطبان برشمرد و از نويسندگان و صاحبنظران اين عرصه خواست تا با مشاركت بيشتر در تدوين مطالب در بالاتر رفتن كيفيت آن سهيم باشند.
دهشيري سرويس هاي معارف، پايداري، ايثارگران، خانواده، اخبار و شعر را از جمله سرويس هاي فصلنامه الغديريان نام برد و با اشاره به سرويس نوجوان نشريه افزود: در الغديريان با نگاه ويژه به كودك و نوجوان اين سرويس نيز ديده شده است كه ان شا الله در آينده به صورت يك مجله جداگانه منتشر خواهد شد.
سمينار آموزشی زبان فارسی با موضوع «ادبيات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس» به مدت سه روز در محل دانشگاههای «رم»، «ونيز» و «بلونيا» برگزار خواهد شد.
رايزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ايران در ايتاليا، با طرح اين عنوان در دانشگاههای مذكور و اعلام موافقت آنها اقدام به برگزاری اين سمينار خواهد كرد.
اين سمينار در 3 جلسه در روزهای 22، 23 و 26 دیماه با سخنرانی «محمد خانی»، استاد زبان و ادبيات فارسی، برگزار میشود.
لازم به ذكر است از آن جايی كه ادبيات انقلاب اسلامی جمهوری اسلامی ايران و دفاع مقدس از موضوعات حائز اهميتی هستند كه بايد مورد بررسی بيشتری قرار گيرند، اين رايزنی به برگزاری سمينار مذكور برای آشنايی هرچه بيشتر دانشجويان اين دانشگاهها اقدام كرد.
عبدالله نوراني جانباز دوران دفاعمقدس كه مدتي به علت بروز زخم در چشم چپش در بيمارستان لبافينژاد تهران بستري شده بود،ضمن ابراز رضايت از وضعيت جسماني خود گفت: پس از اينكه 24 روز در بيمارستان لبافينژاد بستري بودم و چشم چپم را براي درمان بخيه كردند، زخمها بهبود پيدا كرد و با دستور پزشكان به منزل منتقل شدم، تا احيانا اگر زخمها دوباره ظاهر شد، براي مراحل بعدي درمان به بيمارستان منتقل شوم.
وي حال عمومي خود را در حال حاضر بهتر از قبل توصيف كرد و افزود: در حال حاضر درد و زخم چشم چپم كمتر و در عين حال ديدم نسبت به قبل كاهش يافته است.
معاون پژوهش و ارتباطات فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: برای نخستین بار آرشیو دیجیتالی دفاع مقدس در کشور به همت بنیاد شهید و امور ایثارگران راه اندازی شد.
به نقل از روابط عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران، دکتر عباس خامه یار با اشاره به این مطلب گفت: همه فیلم ها و مستندات دفاع مقدس به صورت یکپارچه دیجیتال شده تا تولیدکنندگان تلویزیونی و سینمایی و نویسندگان بتوانند به آسانی از این منابع بهره مند شوند و همچنان برای تکمیل و غنی سازی این منبع تلاش می شود.
نمايشگاه عكس، هنرهاي تجسمي و كتاب دفاع مقدس به مناسبت فرا رسيدن هفته بسيج، به مدت يك هفته در شهرستان فومن برگزار شد.
به پاس فداكاري ها و رشادتهاي شهداي بسيجي و به منظور تقويت فرهنگ ايثار و شهادت نمايشگاه عكس، هنرهاي تجسمي و كتاب تحت عنوان دفاع مقدس از سوي پايگاه شهيد آويني اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان فومن به مدت يك هفته از تاريخ 3 آذر لغايت 10 آذر در مجتمع فرهنگي و هنري حضرت سيد الشهداء(ع) اين اداره برگزار گرديد.
اين نمايشگاه با مشاركت بسيج هنرمندان و با حضور معاونت فرمانداري، فرماندهي حوزه اداري و كارگري و جمعي از فرماندهان و بسيجيان پايگاههاي تابعه حوزه بسيج اداري و كارگري در معرض ديد علاقمندان و عموم قرار گرفت.
گفتني است، در نمايشگاه عكس حاوي 20 اثر از عكاسان ايراني با موضوع دفاع مقدس و نمايشگاه هنرهاي تجسمي شامل 20 اثر از هنرمندان بسيجي شهرستان در قالب خوشنويسي و تذهيب و در نمايشگاه كتاب حاوي يكهزار جلد كتاب با موضوع جنگ و دفاع مقدس با 50 درصد تخفيف عرضه گرديد.
با حضور دانشآموزان بسيجی سه استان كشور در مشهد شهيدان شلمچه و مناطق عملياتی خوزستان، ياد و خاطره شهيدان دانشآموز حماسه دفاع مقدس گرامی داشته شد.
ياد و خاطره دانشآموزان شهيد حماسه دفاع مقدس در همايشهای پرشكوه كاروانهای راهياننور دانشآموزان بسيجی سه استان كشور در مناطق عملياتی دفاع مقدس استان خوزستان گرامی داشته شد.
كاروان راهياننور بسيج دانشآموزی آذربايجانغربی متشكل از 800 نفر از دانشآموزان پسر بسيجی اين استان با حضور در مناطق عملياتی استان خوزستان ضمن زيارت مزار شهيدان گمنان بر تربت پاك مشاهد شهيدان حماسه دفاع مقدس بوسه زدند.