معبر:وبلاگ تخصصي دفاع مقدس
آخرين مطالب

پیکر شهید برونسی کشف شد

همه دوستان من

برگی از خاطرات یک شهید( روزه بی سحری )

باز دلم هوای شلمچه کرده است

لحظه شهادت دو بسیجی

اتفاقی در یک قدمی اسارت

شهادت از نگاه خبرنگاران جهان

خدا این بچه‌های نیم وجبی را شهید کند

روایتگری ارثیه ی مادر(س) است

چشمان بارانی جوانان در شلمچه

به همه بگو اینجا دهلاویه است!

وقتی مرتضی موجی شد!

آداب زیارت نور

اولین گزارش از سفر به مناطق جنگی(2)

اروند؛ جایی که دیوانه‌ام می‌کند

اولین سفرنامه مناطق جنگی

پندهای رهبر برای روایتگران نور

25 هزار زائر سرزمين‌هاي نور در دزفول اسكان مي‌يابند

آنجا که دلم جاماند...

در جمع زائران سرزمین نور ...

آرشيو مطالب

ارديبهشت 1390
فروردين 1390
اسفند 1389
بهمن 1389
دی 1389
آذر 1389
آبان 1389
مهر 1389

پيوندهاي روزانه

گوگل
کیت اگزوز ریموت دار برقی
ارسال هوایی بار از چین
خرید از علی اکسپرس
مستر قلیون
آرشيو پيوندهاي روزانه

پيوندها

استخاره با قرآن کریم
خرید پستی
اس ام اس فلسفی عاشقانه
سمپادی ها
زن کاملا عريان در خيابانهاي اصفهان!!+عکس[7427] »عجب قليوني ميکشه اين دختره واي واي[2814] »اينم لحظه کشف حجاب در تيم ملي ايران +عکس[3555] »اين زن بخاطر بزرگي سينه اش اخراج شد!+عکس[3413] »آيا خواهر نيوشا ضيغمي رو ديديد؟[2823] »افزايش قد بصورت نامرعي و ارزان[349] »تصاوير ناياب دختران مانتو پوش در تهران[2595] »حرکت جالب دو دختر 17ساله خوشگل+عکس[2477] »مدرسه دخترانه يهوديان در تهران (عکس)+1391[4483] »لباس اين خانوم هر روز کوتاه تر مي شود ! / عکس[2621] »عشوه جنجالي شيوا بلوريان+عکس[5314] »تصوير يک خانم بي حجاب از صداوسيماي ايران[4375] »شوهر بي ريخت بهنوش بختياري+عکس[5467] »عکس همسر آرايش کرده قهرمان المپيک ايران[2426] »دختر ايراني موتورسوار با شلوار و لباس تنگ+عکس[2414] »تيم فوتبال دختران پرسپوليس قبل از انقلاب+عکس[1212] »عکس لخت شدن يک خانم در فرودگاه[2742] »عکس صحنه اي که سانسور شد![2206] »تصاوير ناياب دختران مانتو پوش در تهران[1864] »تصاوير خيلي ناجور از شناي مختلط در مازندران[2319] »خانمها اين عکس را نبينند[2033] »تفاوت حمام زنان و مردان / عکس[1433] »دختر هندي خوشگل در ايران غوقا کرد+ عکس زيبا[2637] »حرکت جالب دو دختر 17ساله خوشگل+عکس[1350] »ماجراي زن بهداد سليمي در المپيک لندن روشد+عکس[1855] »عکس سمر بازيگر زيباي عشق ممنوع با يک مرد ايراني[1701] »عکس ليلا بلوکات و خواهراش[605] »دختر جنجالي در مسجدالحرام + عکس[4007] »زايمان يک دختر در حمام+ عکس[4371] »با اين دختر ازدواج کنيد و جايزه بگيريد+عکس دختر[3567] »آدرس فيس بوک و تصوير الناز شاکردوست+عکس[3618] »ببين اين دختر خوشگله رو مي پسندي؟[5053] »ماجراي زن طلاق گرفته+عکس[2600] »زن کاملا عريان در خيابانهاي اصفهان!!+عکس[7427] »عجب قليوني ميکشه اين دختره واي واي[2814] »اينم لحظه کشف حجاب در تيم ملي ايران +عکس[3555] »اين زن بخاطر بزرگي سينه اش اخراج شد!+عکس[3413] »آيا خواهر نيوشا ضيغمي رو ديديد؟[2823] »افزايش قد بصورت نامرعي و ارزان[349] »تصاوير ناياب دختران مانتو پوش در تهران[2595] »حرکت جالب دو دختر 17ساله خوشگل+عکس[2477] »مدرسه دخترانه يهوديان در تهران (عکس)+1391[4483] »لباس اين خانوم هر روز کوتاه تر مي شود ! / عکس[2621] »عشوه جنجالي شيوا بلوريان+عکس[5314] »تصوير يک خانم بي حجاب از صداوسيماي ايران[4375] »شوهر بي ريخت بهنوش بختياري+عکس[5467] »عکس همسر آرايش کرده قهرمان المپيک ايران[2426] »دختر ايراني موتورسوار با شلوار و لباس تنگ+عکس[2414] »تيم فوتبال دختران پرسپوليس قبل از انقلاب+عکس[1212] »عکس لخت شدن يک خانم در فرودگاه[2742] »عکس صحنه اي که سانسور شد![2206] »تصاوير ناياب دختران مانتو پوش در تهران[1864] »تصاوير خيلي ناجور از شناي مختلط در مازندران[2319] »خانمها اين عکس را نبينند[2033] »تفاوت حمام زنان و مردان / عکس[1433] »دختر هندي خوشگل در ايران غوقا کرد+ عکس زيبا[2637] »حرکت جالب دو دختر 17ساله خوشگل+عکس[1350] »ماجراي زن بهداد سليمي در المپيک لندن روشد+عکس[1855] »عکس سمر بازيگر زيباي عشق ممنوع با يک مرد ايراني[1701] »عکس ليلا بلوکات و خواهراش[605عکس هاي دختر بازيگر در فيلم موهن توهين به حضرت محمد(ص آشنايي با نرم افزار هاي چت . ودوستيابي : آشنايي با نرم افزار هاي چت . ودوستيابي
music3nter
انتظارحاضر
زندگی زیباست...
Economic jihad
همت مضاعف پارسیان
شوری سنج اب اکواریوم
کمربند چاقویی مخفی

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان دفاع مقدس و آدرس mabar.LoxBlog.com لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





مترجم وبلاگ معبر

پايگاههای دفاع مقدس

سایت جامع دفاع مقدسامتداددیار رنجپایداریپایگاه فرهنگی و اطلاع رسانی مفقودین و شهدای گمنامپایگاه تخصصی ادبیات دفاع مقدسپایگاه اطلاع رسانی فرهنگ ایثار و شهادتپایگاه اطلاع رسانی قربانیان سلاح‌های شیمیاییچهار دیپلماتلوگوی نشریه پلاک هشت

پايگاههاي جنگ نرم

تیم جنگ نرم ایرانیان

انتخاب منطقه عملیات كربلای 5

انتخاب منطقه

جبران ناكامی در عملیات كربلای 4 و حفظ اوضاع كلی جنگ به سود جمهوری اسلامی و سایر  مسائلی كه در بحث ضرورت انجام عملیات مورد اشاره و تجزیه و تحلیل قرار گرفت، از عواملی بودند كه در انتخاب منطقه عملیات مؤثر واقع شدند.

       چیزی كه اوضاع را به هنگام انتخاب منطقه عملیات پیچیده و دشوار می‌ساخت، این مسئله بود كه در چنین شرایطی تنها انجام یك عملیات نمی‌توانست راهگشا باشد، بلكه در عین حال عملیات می بایست از شرط امنیت پیروزی و همچنین شرایط و ویژگیهای لازم در جهت حفظ اوضاع به سود جمهوری اسلامی نیز برخوردار باشد.

علاوه بر اینها،عوامل دیگری مانند «سرعت عمل» نیز نقش تعیین كننده داشت، بدین معنا هر گونه عملیاتی علیه دشمن در جهت حفظ اوضاع به سود جمهوری اسلامی در شرایطی قابل تحقق و امكان‌پذیر به نظر می‌رسید كه بلافاصله پس از عملیات كربلای 4 به مورد اجرا گذاشته می‌شد. در غیر اینصورت، جمهوری اسلامی زیانهای غیرقابل جبرانی را در مقابل این تأخیر متحمل می‌شد.

       در چارچوب عوامل و شرایط یاد شده، نظر به موفقیت لشكر 19 فجر و تیپ 57 حضرت ابوالفضل در منطقه پنچ‌ضلعی و نزدیكی زمین این منطقه به منطقه عملیات كربلای 4 و سهولت نقل و انتقال نیروها و امكانات و علاوه بر اینها ارزش سیاسی ـ نظامی آن و ویژگیهایی كه این منطقه در صورت كسب پیروزی در حفظ برتری اوضاع به سود جمهوری اسلامی می‌توانست داشته باشد، منطقه شلمچه در همان نگاه اوّل مورد توجه قرار گرفت. به عبارت دیگر، گرچه به هنگام انتخاب منطقه نوعی اضطرار بر تصمیمات سایه افكنده بود، ولی این مسئله مانع از توجه به برخی از ابعاد ارزشمند زمین منطقه وتأثیرات قابل ملاحظه آن بر روند كلّی جنگ به سود جمهوری اسلامی نبود، ضمن آنكه در هر صورت، كسب پیروزی به منظور جبران عملیات كربلای 4 مورد نظر بود و این مهم با انجام یك عملیات محدود و یا در هر منطقه‌ای قابل تأمین نبود.

       در اولین جلسه‌ای كه در حضور فرماندهی عالی جنگ حجت‌الاسلام هاشمی رفسنجانی برای تصمیم‌گیری در مورد انتخاب منطقه شلمچه برگزار شد، فرماندهان و طراحان نظامی سپاه بر عوامل زیر تأكید ورزیدند:

       1ـ پس از عملیات رمضان، تاكنون در این زمین با دشمن جنگ گسترده‌ای انجام نداده‌ایم و لذا دشمن با توجه به نتیجه ناتوان و آسیب ‌پذیر خواهد بود.

       2ـ مواضع و استحكامات دشمن در شرق كانال ماهی جدیدالاحداث است و لذا در هم شكستن آن و رخنه به سایر مواضع مستحكم دشمن امكان‌پذیر به نظر می‌رسد.

       3ـ تلاش نیروهای خودی در عملیات كربلای 4 در منطقه پنج‌ضلعی با موفقیت همراه بوده است و قبل از ترمیم سنگرها و جاگیر شدن دشمن  در این منطقه، كسب موفقیت امكان‌پذیر  به نظر می‌رسد.

       تأكید بر عوامل فوق به منظور اطمینان از كسب پیروزی و جبران گذشته نیز صورت می‌گرفت و این مسئله عمدتاً متأثر از سابقة چند عملیات انجام شده در منطقه شلمچه در حّدِ فاصل فتح خرمشهر تا عملیات كربلای 5 بودكه هیچ كدام موفقیت چندانی به همراه نداشت.

       نظر به اهمیت منطقه بصره و نقش این ناحیه در اهداف سیاسی ـ نظامی جمهوری اسلامی پس از فتح خرمشهر، دشمن زمین شرق بصره را كاملاً مسلح به انواع موانع و استحكامات كرده بود، چنانكه با وجود تلاشهای گوناگون در چند عملیات گذشته، هیچگونه پیشروی قابل ملاحظه‌ای در عمق استحكامات دشمن حاصل نشد. بنابراین، سوابق یاد شده و تردیدهای حاصله به گونه‌ای بود كه ضرورتاً تأكید بر جوانب مثبت چنین عملیاتی را ایجاب می‌كرد.

معبر
علي سعادت | 10:51 - 14 آبان 1389برچسب:انتخاب منطقه عملیات كربلای 5 ,
+ |
ضرورت انجام عملیات كربلای 5

ضرورت انجام عملیات

       موقعیت برتر سیاسی ـ نظامی ایران كه در فتح فاو توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حاصل شده، به رغم تلاشهای دشمن در چارچوب استراتژی دفاع متحرك، حملات هوائی به مراكز صنعتی، حمله به منابع نفتی و نفتكشهای ایران و سایر اقدامات تبلیغاتی و روانی، همچنان به سود جمهوری اسلامی حفظ شد.

       عملیات كربلای 4 از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به منظور طرحریزی و اجراء شد كه ایران به بهره‌گیری از موقعیت برتر سیاسی ـ نظامی، با افزایش فشار به حامیان جهانی و منطقه‌ای عراق، شرایط را برای كسب پیروزی سیاسی در جنگ با اتكا به پیروزی نظامی فراهم سازد. در واقع می‌توان گفت كه فتح فاو به رغم ابعاد و جوانب مختلف آن، نتوانست شرایط و خواسته‌هایمان را تأمین نماید. طبیعتاً در چنین شرایطی پیش‌بینی می‌شد كه اجرای یك عملیات پیروز دیگر، امكان تحقق خواسته‌های جمهوری اسلامی را فراهم خواهد آورد.

       عدم حصول نتیجه مطلوب د رعملیات كربلای 4، با توجه به مقاصد عملیات و پیامدهای تعیین كننده آن در روند تحوّلات سیاسی ـ نظامی جنگ، جمهوری اسلام را در وضعیت دشواری قرار داد. چون كلیه دستاوردهای جنگ پس از آزادسازی مناطق اشغالی و بویژه پس از فتح فاو كه نهایتاً موازنه سیاسی ـ نظامی جنگ را به سود جمهوری اسلامی تغییر داده بود، در معرض تهدید قرارگرفت. عراق كه از مدتها قبل به رغم كلیه اقدامات و تلاشهایش، در تغییر روند كلی جنگ به سود خود ناكام مانده بود، تحت شرایط جدید مترصّد بهره‌برداری از اوضاع برای حمله به منطقه فاو و بازپس‌گیری این منطقه ونهایتاً تغییر اوضاع سیاسی ـ نظامی به نفع خود بود. از سوی دیگر، در ایران، شرایط سیاسی حاكم بر كشور و روند تبلیغات تحت شعار «تعیین سرنوشت جنگ» و نیرو و امكاناتی كه به همین منظور به جبهه سرازیر شده بود، از جمله عواملی بود كه بر پیچیدگی اوضاع برای پاسخگویی به انتظارات پدید آمده در جامعه می‌افزود. در واقع، در افكار عمومی جامعه چنین تصور می‌شد كه با توجه به فراهم سازی كلیه شرایط از جمله بسیج نیرو و امكانات به جبهه ها، موقعیت برای وارد ساختن ضربه تعیین كننده بر دشمن فراهم آمده و برای كسب پیروزی هیچگونه مانعی وجود ندارد.

       در سایه پیدایش چنین وضعیت دشوار، اتخاذ هرگونه تصمیم با توجه به تأثیرات و پیامدهای تعیین كنندة آن بسیار پیچیده و سخت می‌نمود. ولی در عین حال پس از قطعی شدن مسئله افشای تاكتیك ویژه عملیات و عدم امكان حصول پیروزی، دستور توقف عملیات كربلای 4 به کلیه قرارگاهها و فرماندهان یگانها صادر شد. این تصمیم زمانی اتخاذ و ابلاغ شد كه تنها 20% از توان نیروهای خودی با دشمن درگیر شده بود و طبعاً در اختیار داشتن نیروی كافی و نیز ضرورتهای گوناگونی كه انجام عملیات و كسب پیروزی را ایجاب می‌كرد، بر روند تصمیم‌گیریها سایه افكنده بود.

«حفظ برتری سیاسی ـ نظامی جنگ» به سود جمهوری اسلام و مقابله با ایجاد هر گونه «ركود در جبهه‌های نبرد» از مهمترین عواملی بود كه ضرورت انجام عملیات با شرط كسب پیروزی را ایجاب می‌كرد. در واقع، تجارب جنگ پس از فتح خرمشهر به مدت چهار سال بر این مسئله تأكید داشت كه هر گونه تعلّل واتّخاذ تصمیم نامناسب برای «انجام عملیات پیروز» روند تحولات جنگ را به گونه‌ای غیرقابل اجتناب به زیان جمهوری اسلام تغییر خواهد داد.

جوّ حاكم بر كشور وانتظارات مردم و همچنین احتمال حمله دشمن به فاو، از جمله عواملی بود كه ضمن تأكید بر ضرورت انجام عملیات، شرایط را نیز برای انجام آن تسهیل می‌كرد.

معبر
علي سعادت | 10:50 - 14 آبان 1389برچسب:ضرورت انجام عملیات كربلای 5,
+ |
خلاصه عملیات كربلای 5

عملیات كربلای 5

خلاصه عملیات

هر چند عملیات كربلای 4 به اهداف تعیین شده نرسید ، لیكن یك نتیجه بزرگ نظامی در پی داشت و آن اینكه راه نفوذ به مواضع مستحكم شرق بصره را نشان داد . موفقیت قرارگاه نجف در شكستن چند رده از خطوط دشمن در منطقه پنج‌ضلعی ، در جریان عملیات كربلای 4 ، مبنای طرح‌ریزی عملیات كربلای 5 گردید . بر همین اساس ، بلافاصله پس از توقف عملیات كربلای 4 ، تلاش شبانه‌روزی فرماندهان سپاه پاسداران برای طراحی عملیات و آماده‌سازی منطقه و یگان‌های رزم آغاز شد و سرانجام در بامداد 19/10/ 1365 ، عملیات كربلای 5 با رمز مبارك " یا زهرا ( س ) " در منطقه شلمچه به اجرا درآمد . در این عملیات 200 گردان از سپاه – كه در سه قرارگاه عملیاتی سازمان‌دهی شده بودند – با عبور از منطقه آب گرفته شرق كانال پرورش ماهی و منطقه پنج‌ضلعی ، موانع نفوذناپذیر دشمن را پشت سر گذاشتند و تا روز 7 / 11/ 65 ضمن انهدام بخش و سیعی از قوای دشمن ، تا غرب نهر جاسم پیشروی كردند . متقابلاً ، دشمن برای مقابله با قوای ایران ، یگانهایش را یكی پس از دیگری – كه در مجموع به بیش از 400 گردان می‌رسید – وارد منطقه‌كرد و پس از نبردی سنگین با تحمل آسیب فراوان ، از ادامه نبرد بازایستاد . با موفقیت این عملیات ، كه حضور نیروهای ایران را در حومه بصره در پی داشت ، مخالفین پیروزی جمهوری اسلامی در جنگ ، در صدد برآمدند تا با تصویب قطعنامه 598 در شورای امنیت سازمان ملل ، كه در آن برای اولین بار به خواسته‌های ایران توجه شده بود ، برای پایان جنگ متحد شوند . عراق كه نظام بین‌الملل را حامی خود می‌دانست و تصویب قطعنامه را به عنوان راه‌حلی برای نجات خود از حملات ایران تلقی می‌كرد ، بلافاصله آن را نپذیرفت  . در مقابل ، جمهوری اسلامی ایران بر سر اجرای آن به مذاكره با دبیر كل سازمان ملل نشست و اگر چه به توافقاتی نیز دست یافت ، لیكن چون پیروزی ایران در جنگ مورد نظر نبود ، از موفقیت دیپلماتی جمهوری اسلامی جلوگیری شد .

 

معبر
علي سعادت | 10:48 - 14 آبان 1389برچسب:خلاصه عملیات كربلای 5 ,
+ |
13 آبان نماد طمع ورزی آمریکا/ صحنه گردانان فتنه بدنبال تسخیرایران بودند

رهبر معظم انقلاب:13آبان نماد طمع ورزی آمریکا/ صحنه گردانان فتنه بدنبال تسخیرایران بودند

حضرت آیت الله خامنه ای، 13آبان را نماد طمع ورزی آمریکا نسبت به ملتها برشمردند و تاکید فرمودند: این موضوع همواره باید درحافظه تاریخی ملت ایران بماند که آمریکا هیچ گاه به دنبال روابط عادی با کشورها نیست بلکه خواهان روابطی از نوع ارباب - رعیتی و غارت منافع ملت ها است.
 

به گزارش خبرگزاری مهر ، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز چهارشنبه در دیدار پرشور هزاران نفر از دانش آموزان، 13 آبان را نماد طمع ورزی آمریکا، وابستگی رژیم طاغوت، ایستادگی ایمان متکی به بصیرت، پیشقراولی نسل جوان در صحنه، و شجاعت و جسارت نسل جوان انقلابی دانستند و تاکید کردند: امروز، ملت ایران، مصمم تر و قویتر از هر زمان در حال حرکت به سمت اهداف بلند و قله های سعادت است و در صف مقدم این حرکت عظیم، جوانان قرار دارند.

در این دیدار که در آستانه سیزده آبان، روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و روز دانش آموز، برگزار شد، حضرت آیت الله خامنه ای، 13آبان را نمادی بسیار مهم و دارای معانی و حقایق فراوان خواندند و افزودند: یکی از مناسبت های 13 آبان مربوط به سخنرانی امام خمینی (ره) در سال 1343 در قم و در اعتراض به تصویب قانون ظالمانه مصونیت قضایی اتباع آمریکایی درمجلس آن زمان و سپس دستگیری و تبعید امام (ره) بود که در واقع امام بزرگوار با فریاد حق طلبانه خود از مصالح، منافع و شرف ملت ایران دفاع کردند.

معبر

ادامه مطلب
علي سعادت | 10:40 - 14 آبان 1389برچسب:13آبان نماد طمع ورزی آمریکا,
+ |
نامه تسویه‌حساب شهید باکری

چاپ دوم کتاب «مهدی باکری» در اندیشه و عمل نوشته حسین علایی، به همت اداره کل حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس در آذربایجان شرقی روانه بازار شد. تصویر زیر مربوط به بخش ضمایم این کتاب است.

به گزارش خبرآنلاین،شهید مهدی باکری در دانشکده فنی دانشگاه تبریز تا مقطع کارشناسی تحصل کرد و در زمان انتخاب ادامه تحصیل در مقطع ارشد و مبارزه برای انقلاب، گزینه دوم را برگزید. در این نامه شهید مهدی باکری نوشته است:

ریاست محترم دانشکده فنی

بدین وسیله تقاضا می‌شود دستورات لازم جهت تسویه حساب اینجانب مهدی باکری سال چهارم مکانیک را صادر فرمایید.

دست‌خط مهدی باکری

دست‌خط مهدی باکری

آنروزتازه فهمیدم .. ..

در چه بلندایی آشیانه داشتم... وقتی از چشمهایت افتادم

معبر
علي سعادت | 10:34 - 14 آبان 1389برچسب:نامه تسویه‌حساب شهید باکری,
+ |
آسیب شناسی سینمای امروز دفاع مقدس

 

جبهه های امروز دفاع


اگر به کلام حضرت امام خمینی (ره) معتقد باشیم ، همان طور که در پیامشان پس از پذیرفتن قطعنامه 598  فرمودند:

"...جنگ ما جنگ عقیده است و جغرافیا و مرز نمی شناسد و ما باید در جنگ اعتقادیمان ، بسیج برزگ سربازان اسلام را در جهان به راه اندازیم..."

اگر سخنان دوراندیشانه مقام معظم رهبری را در طول این 20 سال به خاطر داشته باشیم که از نخستین ماههای ولایتشان ، همواره بر تهاجم و جنگ فرهنگی دشمن علیه انقلاب و ایران تاکید داشته و دارند،

 

و اگر اعتراف برخی از سردمداران فکری غرب را از یاد نبریم مانند سخن رییس وقت بنیاد ملی برای دمکراسی (NED) وابسته به سازمان CIA که در گزارش سال 1996 نوشت :

معبر

ادامه مطلب
علي سعادت | 19:44 - 13 آبان 1389برچسب:آسیب شناسی سینمای امروز دفاع مقدس,
+ |
یک پلان از سینمای دفاع 'مقدس'

آنچه كه در اين يادداشت به آن پرداخته مي شود نگاهي گذرا و كوتاه به پديده اي است كه تا كنون فقط در جغرافياي سرزميني ايران رخ داد است و نمونه يا مشابهي خارج از اين مشاهده نشده است.

سينماي ايران بخش عظيمي از محتواي مادي ومعنوي خود را مديون ‍ژانر دفاع مقدس است. هر چند اين نوع فيلم سازي در سالهايي كم رنگ و يا با بي مهري مسئولين وقت روبرو شده اما به همت عوامل و دست اندركاران اين سينما تنور آن گرم وروشن نگاه داشته شد.

سينماي جنگ

در ابتدا لازم است كه بيان شود آنچه كه تحت عنوان سينماي دفاع مقدس مطرح مي شود امري متفاوت با سينماي جنگ است. زيرا كه اين سينما در عرصه جنگي متعالي بوجود آمد و رشدكرده اما سينماي جنگ محصول مبارزاتي است كه معمولا اهداف مادي عامل بوجود آورنده آن بوده است.
در سينماي جنگ چند عامل براي قوام وپي ريزي يك فيلم به كار گرفته مي شود :
1.نگاه به سينما براي به تصوير كشيدن صحنه هايي هيجان آور واكشن
2. نشان دادن توان و قدرت بالاي يك مجموعه نظامي در قالب سينما
3. ضعيف نشان دادن دشمن به منظور تحقير
4. يا در مواردي زورگو و اشغال گر نشان دادن طرف ديگر براي جلب ترحم و دلسوزي مخاطب
5. پرداختن به تقبيح كشتار مردم و از بين بردن انسانها و زندگي آنها
نمونه آثار سينمايي ژانر جنگ را ميتوان در فيلم هايي چون "راههاي افتخار"ساخته استنلي كوبريك ، "نجات سرباز رايان" ،"غلاف تمام فلزي" ويا "جوخه " اليور استون مشاهده كرد.
براي همين است كه به طور كلي تصويري سياه وتاريك از تمامي جنگ ها به نمايش در مي آيد اما اين موضوع با توجه به سينماي دفاع مقدس تغيير كرد و رنگ بوي ديگر ي به خود گرفت.
به همين خاطر است كه شهيد آويني بيان مي كند: همه جنگ ها بد است مگر جهاد فى سبيل اللّه و لذا چون دفاع مقدس ما مسلخ و مقتل عُشّاق و عرصه حضور دليران حق پرستى چون همت و خرازى و ديگران كه از مقام خليفة الهى بشر دفاع مى كردند، بوده است سينماي دفاع مقدس ما با سينماي جنگ تفاوتهاي آشکار و بارزي دارد و اگر اينچنين نبود وظيفه سينماگران نيز آن بود كه به جاي مهاجر و ديده بان و سفر به چزابه ، غلاف تمام فلزى بسازند و نظام نيهيليستى ارتش هاى دنيا را به استهزا بگيرند.


معبر
ادامه مطلب
علي سعادت | 19:38 - 13 آبان 1389برچسب:یک پلان سینمای دفاع مقدس,
+ |
داداش من فرمانده‌‌ی لشکره ...

آتش عشق اگر در دل ما خانه نداشت
عمر بی حاصل ما این همه افسانه نداشت

فروردین 1364: اردوگاه آموزشی لشکر 27 – سد دز
شب در چادر نشسته بودیم تا غذا بخوریم، درست روبه‌‌روی تعقلی نشستم. هی به صورتش نگاه کردم که زیرچشمی نگاه کرد و مثلا می‌خواست بی‌محلی کند. غذا را که خوردیم، گفتم:

- راستی اسم شما چی بود؟
جوان خنده‌رویی که پهلویش نشسته بود و همیشه دهانش تا بناگوش باز بود، با صدایی کلفت گفت:
- این؟ این اسمش تققولیه. تققولی تققولی.
و با تاکید بر روی ق تکرار کرد. تعقلی نگاه تندی به او انداخت و گفت:
- گفتم که به‌تون ... اسمم تعقلی‌یه؛ محمدرضا تعقلی.
وقتی سیامک گفت که آن جوان خنده‌رو «سیدمحمد دستواره» برادر کوچک حاج رضا دستواره است، جاخوردم. جوان شاد و صاف‌دل و باحالی بود. اتفاقا از من خیلی خوشش آمده بود و هر گاه به چشمانم نگاه می‌کرد، همین‌طور الکی می‌خندید. خنده‌ی قشنگش، مرا هم به خنده‌ وامی‌داشت.
محمد که اخلاق و رفتارش نشان از صداقت و سادگی‌اش داشت، موقع غذا درست روبه‌‌روی من می‌نشست و سعی می‌کرد با جملات خنده‌دار، زودتر با هم خودمانی شویم.

        شهید سیدمحمد دستواره

شهید سیدمحمد دستواره - فروردین ۱۳۶۴ اردوگاه آموزشی سد دز

یکی از روزها بعد از ناهار، وقتی به پتوهای تلنبار شده در چادر لم داده بودیم و چای می‌خوردیم، سیامک گفت:
- حاج امینی وقتی فهمید محمد آقا داداش حاج رضا دستواره ست، اون رو گذاشت آرپی‌جی‌زن. یه روز که رفته بودیم میدون تیر، محمد که تا اون روز اصلا قبضه‌ی آرپی‌جی رو هم ندیده بود، برای این که کم نیاره، موشک رو گذاشت و جات خالی، شلیک کرد. زدن موشک همان و غش کردن محمد آقا هم همان. هیچی دیگه، آقا رو بردند بهداری.
خود محمد زد زیر خنده و گفت:
- خب پس چی؟ می‌خواستی بگن داداش فرمانده لشکر بلد نیست آرپی‌جی بزنه؟
سیامک گفت:
- اتفاقا چند روز پیش حاج رضا اومده بود این‌جا. محمد قایم شد که نبیندش. وقتی حاج امینی گفت که داداشت رو گذاشتیم آرپی‌جی‌زن، حاج رضا جاخورد و گفت:
- واسه چی این کار رو کردید؟
که محمد رو گذاشتند تیرانداز عادی.

آن‌طور که بچه‌ها تعریف می‌کردند، سیدمحمد که بچه‌ی محله‌ی "علی‌آباد" بود - یکی از جنوبی‌ترین محله‌های تهران- خیلی ادعای لاتی داشت. همیشه یک چاقوی ضامن‌دار در جیبش داشت و تا با کسی بحثش می‌شد، سریع آن را می‌کشید و با همان سادگی‌اش می‌گفت:
- می‌دونی من کی‌ام؟ داداش من فرمانده لشکره. من داداش حاج رضا دستواره‌ام.
فقط کافی بود طرف مقابل بگوید:
- خب پس می‌رم پهلوی داداشت شکایت می‌کنم که چرا داداشش توی جبهه چاقو می‌کشه.
آن وقت بود که محمد چاقو را در جیب می‌گذاشت و به التماس می‌افتاد که چیزی به برادرش نگویند.

شهید دستواره

دونفر نشسته: شهیدان محمودرضا استادنظری و سیدحسین دستواره



معبر

ادامه مطلب
علي سعادت | 19:30 - 13 آبان 1389برچسب:داداش من فرمانده‌‌ی لشکره ,
+ |
بسيج: ترجمان آرمان‌هاي دفاعي امام خميني (ره) در پاسداشت امنيت ملي

مقدمه
    يكي از حياتي‌ترين اهداف و منافع يك كشور، تأمين و حفظ امنيت ملي است. تحقق اين مهم در گرو شرايطي است كه دولت و بويژه ملت بخصوص، از توانايي‌هايي بهره‌مند باشند كه بتوانند با هرگونه تهديد يا اقدام عليه منافع و ارزش‌هاي مادي و معنوي خود كه آنها را حياتي مي‌دانند، مقابله نمايند در مفهوم سنتي و سخت‌افزار امنيت، دولت‌ها مي‌كوشند تا از طريق تقويت هرچه بيشتر بنيه نظامي خود، از ميزان آسيب‌پذيري و تهديدات بكاهند. در اين راستا، سعي دولت به عنوان متولي رسمي امنيت جامعه برآن است كه با جذب سرمايه‌هاي داخلي و جلب همكاري طبقات و اقشار خاص از طريق بالابردن سطح آموزش‌ها و ارتقاي كيفيت ادوات جنگي، نيروهاي ويژه تأمين كننده امنيت را در برابر تجاوزات و توطئه‌هاي احتمالي مجهز كرده و آماده دفاع نمايند. در اين نگرش، مقوله تأمين و تضمين امنيت جامعه به صورت يك وظيفه برعهده نيروهاي مسلح اعم از ارتش و ساير نيروهاي امنيتي گذارده مي‌شود و روابط دولت با مردم نيز در حد ارتباط با قشر يا اقشار خاص و نه همه آحاد ملت، خلاصه و محدود مي‌گردد.
    روند مذكور تا پيش از وقوع انقلاب اسلامي، در ايران نيز رايج و متداول بود. اما رخداد انقلاب با مشاركت گسترده مردم، رويه تكيه دولت به طبقات خاص كه عمدتاً به دليل تأمين منافع خود، اتكاي دولت به خويش را تحمل مي‌كردند، دگرگون ساخت و تكيه نظام پيش از آن كه بر طبقه خاصي باشد، بر عموم ملت قرار گرفت و بدين گونه مخروط واژگونه قدرت در دوران حكومت شاهنشاهي، حالت طبيعي خود را بازيافت و بر قاعده وسيع و با ثبات خود يعني حمايت مردم قرار گرفت و بدين گونه از آسيب‌پذيري و تزلزلي كه در حالت غيرطبيعي خود با آن مواجه بود، رها گشت.
    بدين ترتيب، در جمهوري اسلامي ايران، حفظ نظام سياسي، حفظ و گسترش اسلام ناب، حفظ تماميت ارضي و تأمين منافع و نيازهاي حياتي اقتصادي جزو مهم‌ترين اهداف و ارزش‌هايي قلمداد شد كه تهديد عليه آنها، تهديد عليه امنيت ملي به حساب مي‌آمد. در اين بين، بسيج كه نيروي متشكل از قواي داوطلب و مردمي بود، با داشتن توانايي‌هاي فرهنگي و اجتماعي و گستردگي رده‌هاي تحت پوشش و بخصوص انعطاف‌پذيري و سرعت عمل ناشي از تركيب غالباً جوان آن، ضمن اينكه هزينه‌اي اندك صرف مي‌كرد و در شرايطي كه جمهوري اسلامي با محدوديت‌هايي براي افزايش سطح بازدارندگي و توانايي ملي در ابزارهاي متعارف قدرت ملي با انواع تهديدات مواجه بود، نقش حياتي در تأمين و حفظ امنيت ملي در جمهوري اسلامي ايفا نمود.
    و بدين گونه در نظام انقلابي ايران، حضور و مشاركت گسترده مردم و بويژه جوانان، محدوده تنگ امنيتي را تحت تأثير خود قرار داد و آن را از حالت انحصار به نيروهاي رسمي خارج ساخت و به يُمن احساس مسؤوليت همگاني، مقوله امنيت ملي در چارچوب دفاع از انقلاب و آرمان‌هاي بلند آن جنبه عمومي به خود گرفت.

 

معبر
ادامه مطلب
علي سعادت | 18:39 - 13 آبان 1389برچسب:بسيج ترجمان آرمان‌هاي دفاعي ,
+ |
زنده بودن نام نيک شهيد (حيات مجازی)

حيات مجازی
حيات و زندگي شهيد و جاودانگي او پس از شهادت به دلايل متقن مورد پذيرش و قبول انديشمندان مسلمان قرار گرفته است ولي در نوع اين زندگي وحدت نظر وجود ندارد و ديدگاه ها و نظرات مختلفي در کيفيت زندگي شهيد پس از شهادت ابراز شده است.
برخي از مفسران و صاحب نظران گفته اند: منظور از زندگي پس از شهادت اين است که نام شهيد زنده مي ماند و در اثر مرور زمان ذکر جميلش کهنه نمي شود .اين گروه حيات شهيد پس از شهادت را حيات مجازی دانسته اند يعني پس از مرگ نام نيک آنان باقي مي ماند و مردم از آنان به نيکي ياد مي کنند.   

دلايل ردّ اين نظريه
اين ديدگاه مورد انکار برخي از مفسران از جمله مرحوم علامه طباطبايي قرار گرفته است .ايشان در ردّ اين نظريه چند دليل ارائه مي کند:

1. خرافي بودن
اول اينکه نوعي حيات گول زننده و نوعي توهم است که بدون شهادت هم دست يافتني است و با حق گويي خداوند در تضاد و تعارض مي باشد اگر شنيده شده که ابراهيم عليه السلام از خدا درخواست کرد :«واجعل لي لسان صدق في الاخرين» منظورش ذکر خير آيندگان نبود بلکه منظورش اين بود که دعوت حقه اش در انسانهای آينده نيز باقي باشد و لسان صادقش همواره گويا بماند ؛نه اينکه بعد از او ذکر خيرش را بگويند و بس.

اين سخن دل خوش کننده و باطل و وهم کاذب ،با منطق مردمي مادی و طبيعي مسلک ،جور در مي آيد ،برای اينکه تقدس را هم مادی مي داند و معتقداند وقتي  انسان مرد بکلي باطل و نابود مي شود و اعتقادی به زندگي آخرت ندارند.

از سوی ديگر اينان احساس کردند که انسان بالفطره احتياج دارد به اينکه در راه امور مهمه قائل به بقاء نفوس و تأثرش به سعادت و شقاوت بعد از مردن ،بوده باشد ،چون رسيدن و ارتقاء به هدفهای بلند ،فداکاری و قرباني شدن لازم دارد،مخصوصاً هدف های بسيار مهم که بخاطر آن بايد اقوامي کشته شوند تا اقوامي ديگر زنده بمانند .و اگر بنا باشد هر کس بميرد نابود شود،ديگر چه کسي خود را فدای ديگران مي کندو چه داعي دارد کسي که معتقد به مرگ و فوت است ،ذات خود را باطل کند تا ذات ديگران باقي بماند ،نفس خود را از زندگي محروم کند تا تا ديگرا نزنده بمانند .لذايذ مادی را که مي توان از راه جور و ستم و زندگي جابرانه بدست آورد از دست بدهد ،تا ديگرا ن با داشتن محيطي عادلانه از آن لذائذ بهرمند شوند ؟ هيچ کسي چيزی را نمي دهد ،مگر اينکه چيز ديگری را بگيرد ،و اما دادن و نگرفتن و صرف نظر کردن بدون گرفتن ،کار عاقلانه ای نيست .هيچ عاقلي نيست که بميرد برای زندگي ديگران محروميت بکشد بخاطر بهرمندی ديگران.
فطرت انسان هرگز چنين معامله بي سودی را نمي پذيرد ،جوامع و افراد طبيعي مسلک و مادی ،اين فطرت را ندارد وچون اين معنا را نمي فهمند ،لذا مجبور شده اند برای دلخوشي خود اوهام و خرافاتي کاذب ـکه جز در عرصه خيال و وهم ،موطن ديگری ندارد ـ درست کنند .مثلاً مي گويند :آزاد مرداني که از قيد اوهام و خرافات رهيده اند،بايد خود را برای وطن و هر چيزی که مايه شرف آدمي است فدا کند تا به زندگي دائم برسند ، به اين معنا که دائماً ذکر خيرش در صفحه روزگار باقي بماند و برای رسيدن به منظور مقدس ،از پاره ای لذايذ خود اجتماع صرف نظر کند تا ديگران از آن بهره مند شوند و در نتيجه امر اجتماع و تمدن استقامت بپذيرد و عدالت اجتماعي برقرار گردد و آن که جان خود را دراين راه داده به حيات شرف و علاء برسد.
کسي نيست از ايشان بپرسد : وقتي شخص فداکار کشته شد و ترکيب مادی بدنش از هم پاشيد و جميع خواص زندگي  را که از جمله حيات و شعور است از دست داد ،ديگر چه کسي هست که از زندگي شرف و علاء برخوردار و چه کسي هست که اين نام نيک را بشنود و از شنيدنش لذت ببرد ؟ و آيا اين حرف از خرافات نيست ؟


معبر
ادامه مطلب
علي سعادت | 18:17 - 13 آبان 1389برچسب:زنده بودن نام نيک شهيد حيات مجازی,
+ |
وصيت نامه شهيد جهان آرا

وصيت نامه شهيد جهان آرا

وصيت نامه شهيد جهان آرا
تو را شکرکه شربت شهادت اين يگانه راه رسيدن به خودت را به من بنده فقير و حقير و گناهکارخود ارزاني داشتي تو را شکر که اين تنها نعمت خدا پسنده خودت را بر اين انسان ذليل عطا فرمودي و من تنها راه سعادت خويش را شهادت در راهت يافتم و چه زيباست که من با زمان کوچکترين وسيله خود اعلاترين و ارزشمندترين ارزشها را گرفتم،و اين نيست مگر لطف و عنايت پروردگارنسبت به بنده اش.
خداوندا مرا ازاين همه لطف و عنايت دورمگردان و شهادت را نصيبم کن.
من براي کسي وصيتي ندارم ولي يک مشت درد و رنج دارم که براين صفحه کاغذ مي خواهم همچون تيغي و يا تيري برقلب سياه دلاني که اين آزادي را حس نکرده اند بر سر اموال اين دنيا ملت را،امتي را و جهاني را به نيستي و نابودي مي کشانند،فرود آورم.خداوندا تو خود شاهد بودي که من تعهد اين آزادي را با گذران تمام وقت هستي خويش ارج نهادم و با تمام دردها و رنجهائي که بعد ازانقلاب بر جانم وارد شد صبر و شکيبايي کردم ولي اين را مي دانم که اين سران تازه به دوران رسيده نعمت آزادي را درک نکرده اند چون دربند نبوده اند يا در گوشه هاي درياهاي پاريس و لندن و هامبورگ بوده اند و يا در.....
و تو اي امام،اي که به اندازه تمامي قرنها سختيها و رنج کشيدي از دست اين نابخردان خرد همه هيچ دان!لحظه لحظه اين زندگي برتو همچون نوح،موسي و عيسي و محمد(ص)گذشت.
ولي تو اي امام و اي عصاره تاريخ بدان که با حرکتت،حرکت اسلام را در تاريخ جديد شروع کردي و آزادي مستضعفان جهان را تضمين کردي.ولي اي امام کيست که اين همه رنجها و دردهاي تو را درک کند و کيست که دريابد که لحظه اي کوتاهي ازاين حرکت به هرعنوان خيانتي به تاريخ انسانيت و کليه انسانهاي حاضر و آينده تاريخ مي باشد.
اي امام درد تو را،رنج تو را مي دانم چه کساني با جان مي خرند.جوان با ايمان،که هستي و زندگي تازه خويش را در راه به هدف رسيدن حکومت عدل اسلامي فدا مي کند بله اي امام درد تو را جوانان درک مي کنند اينان که ازمال دنيا فقط و فقط رهبري تو را دارند،و جان خويش را براي هدفت که اسلام است فدا مي کنند و بدان اي امام تا لحظه اي که خون در رگ ما جوانان پاک اسلام وجود دارد. لحظه اي نمي گذاريم که خط پيامبرگونه تو که بخط انبياءو تاريخ وصل است به انحراف کشيده شود.ولي اي امام من به عنوان کسي که شايد کربلاي حسين را در کربلاي خرمشهر ديده ام سخني با تو دارم که از اعماق جانم و از پرپر شدن خون جوانان خرمشهر برمي خيزد و آن اينست.اي امام از روزيکه جنگ آغاز شد تا لحظه اي که خرمشهرسقوط کرد من يک ماه به طور مداوم کربلا را مي ديدم هر روز که حمله دشمن بر برادران سخت مي شد و فرياد آنها بي سيم را از کار مي انداخت و هيچ راه نجاتي نبود به اتاق خود مي رفتم گريه را آغاز مي کردم و فرياد مي زدم:«اي رب العالمين بر ما مپسند ذلت و خواري را»
منبع:ماهنامه قرآني راه قرآن،شماره 24.


معبر
علي سعادت | 18:20 - 13 آبان 1389برچسب:وصيت نامه شهيد جهان آرا ,
+ |
دارویی برای مادر

یكى از سربازهایى كه در تفحص كار مى كرد، آمد پهلویم و با حالت ناراحتى گفت: «مادرم مریض است...» گفتم: «خب برو مرخصى ان شاء الله كه زودتر خوب مى شود. برو كه ببریش دیكتر و درمان...». گفت: «نه! به این حرف ها نیست. مى دونم چطور درمانش كنم و چه دوایى دارد!»

آن روز شهدایى پیدا كردیم كه قمقمه اش پر بود از آبى زلال و گوارا. با اینكه بیش از ده سال از شهادت او گذشته بود، قمقمه همچنان آبى شفاف و خوش طعم داشت. ده سال پیش در فكه، زیر خروارها خاك، و حالا كجا. بچه ها هر كدام جرعه اى از آب به نیت تبرّك و تیمّن خوردند و صلوات فرستادند.

آن سرباز، رفت به مرخصى و چند روز بعد شادمان برگشت. از چهره اش فهمیدم كه باید حال مادرش خوب شده باشد. گفتم: «الحمدلله مثل اینكه حال مادرت خوب شده و دوا و درمان موثر واقع شده...». جا خورد. نگاهى انداخت و گفت: «نه آقا سید. دوا و درمان موثر نبود. راه اصلى اش را پیدا كردم.» تعجب كردم. نكند اتفاقى افتاده باشد. گفتم: «پس چى؟» گفت:

- چند جرعه از آب قمقمه آن شهید كه چند روز پیش پیدا كردیم بردم تهران و دادم مادرم خورد، به امید خدا خیلى زود حالش خوب شد. اصلا نیتم این بود كه براى شفاى او جرعه اى از آب فكه ببرم..

معبر
علي سعادت | 23:42 - 12 آبان 1389برچسب:دارو مادر تفحص,
+ |
ماجرایی خواندنی از پیدا شدن یك شهید

اوایل سال 72 بود و گرماى فكه.
در منطقه عملیاتى والفجر مقدماتى، بین كانال اول و دوم، مشغول كار بودیم.

چند روزى مى شد كه شهید پیدا نكرده بودیم. هر روز صبح زیارت عاشورا مى خواندیم و كار را شروع مى كردیم. گره و مشكل كار را در خود مى جستیم. مطمئن بودیم در توسلهایمان اشكالى وجود دارد.

آن روز صبح، كسى كه زیارت عاشورا مى خواند، توسلى پیدا كرد به امام رضا(ع). شروع كرد به ذكر مصائب امام هشتم و كرامات او. مى خواند و همه زار زار گریه مى كردیم. در میان مداحى، از امام رضا طلب كرد كه دست ما را خالى برنگرداند، ما كه در این دنیا هم خواسته و خواهشمان فقط باز گردان این شهدا به آغوش خانواده هایشان است و...

هنگام غروب بود و دم تعطیل كردن كار و برگشتن به مقر. دیگر داشتیم ناامید مى شدیم. خورشید مى رفت تا پشت تپه ماهورهاى روبه رو پنهان شود. آخرین بیل ها كه در زمین فرو رفت، تكه اى لباس توجهمان را جلب كرد. همه سراسیمه خود را به آنجا رساندند. با احترام و قداست، شهید را از خاك در آوردیم. روزى اى بود كه آن روز نصیبمان شده بود. شهیدى آرام خفته به خاك. یكى از جیب هاى پیراهن نظامى اش را كه باز كردیم تا كارت شناسایى و مداركش را خارج كنیم، در كمال حیرت و ناباورى، دیدیم كه یك آینه كوچك، كه پشت آن تصویرى نقاشى از تمثال امام رضا(ع) نقش بسته، به چشم مى خورد. از آن آینه هایى كه در مشهد، اطراف ضریح مطهر مى فروشند. گریه مان درآمد. همه اشك مى ریختند. جالب تر و سوزناكتر از همه زمانى بود كه از روى كارت شناسایى اش فهمیدیم نامش «سید رضا» است. شور و حال عجیبى بر بچه ها حكمفرما شد. ذكر صلوات و جارى اشك، كمترین چیزى بود.

شهید را كه به شهرستان ورامین بردند، بچه ها رفتند پهلوى مادرش تا سرّ این مسئله را دریابند. مادر بدون اینكه اطلاعى از این امر داشته باشد، گفت:

«پسر من علاقه و ارادت خاصى به حضرت امام رضا(ع) داشت...».

از خاطرات برادران تفحص


معبر
علي سعادت | 23:42 - 12 آبان 1389برچسب:پیدا شدن یك شهید فکه,
+ |
دبيرخانه شعر و خاطره دفاع مقدس در استان البرز دائمی می‌شود

با توجه به اهميت جمع‌آوری آثار ادبی علاقه‌مندان در حوزه شعر و خاطره با موضوع دفاع مقدس اين دبيرخانه به صورت مستمر در طول سال به جمع‌آوری و كارشناسی آثار پرداخته است.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، معاون ادبيات اداره‌كل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان البرز با بيان اين مطلب افزود: نظر به اهميت جمع‌آوری آثار ادبی علاقه‌مندان در حوزه شعر و خاطره با موضوع دفاع مقدس دبيرخانه فوق به صورت مستمر در طول سال به جمع‌آوری و كارشناسی آثار پرداخته و نسبت به برگزاری نشست‌های ادبی تخصصی به صورت فصلی و معرفی برگزيدگان اقدام خواهد كرد.

 

سرهنگ پاسدار «غلامحسين رنجكش» معاون ادبيات اداره‌كل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان البرز در ادامه با گراميداشت ياد و خاطره هشتم آبان سالروز شهادت شهيد محمد حسين فهميده گفت: كليه آثار دريافتی در پايان هر دوره يك‌ساله و در جشنواره‌های استانی و كشوری شعر و خاطره شركت داده می‌شوند.

 

وی از همه مردم و رزمندگان استان البرز در خواست كرد تا ضمن ارسال خاطرات دوران دفاع مقدس به دبيرخانه دائمی خاطره دفاع مقدس اداره‌كل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان البرز واقع در كرج، 45 متری گلشهر، بلوار هوشيار، سهم ارزنده‌ای در ثبت تاريخ ادبی دوران دفاع مقدس داشته باشند.


معبر
علي سعادت | 23:42 - 12 آبان 1389برچسب: شعر خاطره دفاع مقدس استان البرز ,
+ |
خاطره ای از بر وبچه های تفحص

ساعت حدود ده صبح بود. بچه ها هنوز نیامده بودند پاى كار. من و یكى از بچه ها كه راننده بیل مكانیكى بود، شب در همان نزدیك ارتفاع 143 فكه، كنار دستگاه خوابیده بودیم. از صبح شروع كردیم به كار و منتظر آمدن بچه ها نشدیم. هرچه زمین را با بیل مكانیكى زیرورو مى كردیم، خبرى نمى شد. راننده هم خسته شد. خسته و كلافه. تابستان بود و هوا گرم. مقدار آبى را كه براى خوردن با خودمان آورده بودیم، داخل كلمن، گرم شده بود. تا آن روز حرف بچه ها این بود كه در این اطراف شهید پیدا نمى شود و بهتر است وسایل را جمع كنیم و برویم به ارتفاع 146. اینجا دیگر هیچى ندارد. بچه ها كم كم آمدند.

دو ساعت و نیم مى شد كه دستگاه روى یك منطقه كار مى كرد. گیر كرده بود. نه مى توانست زیر پاى خودش را محكم كند و بیاید جلو، و نه مى توانست بیل بزند و زمین را بكند. رو به راننده گفتم: «بیا پایین و دستگاه را بگذار تا نیم ساعتى در جا كار كند، بعد آن را مى بریم روى ارتفاع 146».

آمد پایین. رفتیم در سایه دستگاه نشستیم تا استراحت كنیم. همانجا دراز كشیدم و كلاه حصیرى اى را كه داشتم، روى صورتم كشیدم تا چُرتى بزنم. یكى از سربازها گفت:

- برادر شاد كام... این پرنده را نگاه كن، اینجا روى دستگاه نشسته...

و اشاره كرد به پرنده اى كه روى پاكت بیل نشسته بود. نگاه كه انداختم، با تعجب دیدم پرنده مورد نظر «كفتر» است. كفترى سفید. او هم در كمال تعجب گفت كه اینجاها كفتر پیدا نمى شود. و این نشان مى داد كه به قول بچه ها توى كار كفتر و كفتر بازى خیلى خبره است. خندیدم. ولى او گفت: «برادر شادكام اینجا دو نوع پرنده بیشتر نداره. یكى سبزه قبا، یكى هم گنجشك هاى سیاه و سفید. این اینجا چكار مى كند؟».

راست هم مى گفت، واقعاً غیر طبیعى بود. بلند شدم و نگاهم را به كبوتر دوختم. مانده بودم كه این حیوان چگونه توى این هواى گرم مى تواند زنده بماند. چه جورى آمده اینجا. كمى پرید و مجدداً اطراف پاكت بیل نشست. دور آن مى چرخید و مدام بر روى زمین نوك مى زد و بغ بغو مى كرد. حركات عجیبى از خودش نشان مى داد و سر و صدا مى كرد; به طورى كه انسان حالت تشویش و اضطراب را در آن پرنده حس مى كرد.

در افكار خودم غوطه ور بودم كه یكى از بچه ها گفت: «نكنه تشنه شده؟». راست مى گفت. درِ كلمن را از آب پر كردم و بردم گذاشتم جلویش. كمى پرید. بغ بغویى كرد و آمد دور ما. شروع كرد به چرخیدن بالاى سرمان. بعد روى زمین قدم مى زد. اصلا از وجود ما نمى ترسید. مجدداً پرید روى دستگاه و شروع كرد به بى تابى كردن. در همین احوال بود كه براى خود من سوال پیش آمد كه این حیوان چرا این جورى مى كند. اصلا فلسفه وجودى این احیوان در اینجا چیست؟ اینجا چكار دارد؟ آن هم با یك همچنین حالت اضطراب و بى تابى كه از خودش نشان مى دهد و از ما نمى ترسید.

یكى از بچه ها هوس كرد كه آن را بگیرد. گفتم گناه دارد. اذیتش نكنیم، مى ترسد. یكى از بچه ها گفت:

- راستى، نكنه اینجا شهید باشد و اون مى خواد بما نشونش بده...

با این حرف، جا خوردم. یك لحظه خوابى را كه قبلا دیده بودم كه محل شهیدى را پیدا كردم و خواب هایى دیگر كه بچه ها دیده بودند، جلوى نظرم آمد. همه اینها نشانه هایى با خود داشتند. گفتم نكند واقعاً دارد یك چیزى را نشانمان مى دهد. سریع بلند شدم و رفتم طرف بیل. با بلند شدن من، پرنده از روى بیل برخاست و پرواز كرد و رفت. رفت و ناپدید شد. با خود گفتم شاید برود بیست سى متر آن طرف تر بنشیند، ولى خبرى نشد. چند دقیقه اى نگاه همه مان به او بود كه رفت در افق و دیگر دیده نشد.

جوان سرباز گفت: «برادر شادكام مى خواهم اینجا را بكنم. اینجا حتماً باید چیزى باشد» و برخاست. او كه نامش «بهزاد گیجلو» بود، نشست پشت دستگاه و شروع كرد به بیل زدن. بیل اول نه، بیل دوم را كه زد، دیدم یك چفیه مشكى خاكى زد بیرون. فریاد زدم كه دست نگاه دارد. چفیه را از خاك در آوردم و تكان دادم. یك كلاه آهنى هم بغلش بود. آرام، با دست خاك هاى اطرافش را خالى كردیم و دیدیم كه یك شهید خفته است.

نكته بسیار جالب در وجود این شهید، موهاى زیبایش بود، خیلى زیبا و قشنگ انگار كه تازه شانه كرده باشند. و این در حالى بود كه سرش اسكلت شده بود فرقى كه روى موهاى سرش باز كرده بود، به همان حالت باقى بود. موهایش قشنگ شانه خورده بود. موهاى مشكى و لختى داشت. روى پیشانى بند سرخى كه بسته بود، مقدارى از موهایش آویزان مانده بود. چهره اش به نظرم خیلى زیبا آمد.

آقا سید میرطاهرى و بچه ها بعداً اسمش را در آوردند و به خانواده اش هم گفتند كه چگونه او را پیدا كرده اند. متأسفانه من نامش را به خاطر ندارم.

پیدا شدن این شهید، باعث شد كه ما به ذهنمان برسد كانالى را كه آن شهید اولش افتاده بود، بیل بزنیم و زدیم; ده پانزده متر كه كندیم، چیزى پیدا نشد. دیگر داشتیم ناامید مى شدیم. یك مقدار وسایل و تجهیزات پیدا كردیم ولى شهید نبود. امتداد كانال مى رسید به ارتفاع 146. تا آنجا را كندیم. در همان امتداد بود كه رسیدیم به سنگر فرماندهى نیروهاى عراق و تعدادى شهید یافتیم. مى توانم بگویم با یافتن آن شهید، ما توفیق یافتیم كه حدود یكصد شهید آنجا بیابیم و به آغوش خانواده ها باز گردانیم.

منبع: کتاب تفحص

معبر
علي سعادت | 23:42 - 12 آبان 1389برچسب:بچه های تفحص شهید,
+ |
ترجمه آثار ادبی دفاع مقدس به زبان‌های زنده دنيا

اداره‌كل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان البرز‌، با تشكيل گروه مترجمان‌‌، آثار ادبی حوزه جنگ را به زبان‌های انگليسی‌، عربی ترجمه خواهد كرد.

به گزارش  خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، سرهنگ پاسدار «غلامحسين رنجكش» معاون ادبيات اداره‌كل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان البرز با بيان اهميت معرفی دفاع مظلومانه مردم ايران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس به مردم جهان افزود: شناخت و درك مردم جهان از دفاع مقدس و ايثارگری‌ها و رشادت‌های مظلومانه رزمندگان به واسطه تبليغات ضد ايرانی و حجم وسيع اخبار مغرضانه رسانه‌های بيگانه بسيار محدود است و در برخی از كشور‌ها نيز ايرانيان به عنوان افرادی جنگ‌طلب معرفی شده‌اند.

 

وی اظهار كرد: با راه‌اندازی گروه متر‌جمان و با ترجمه كتاب‌های داستان، رمان‌، خاطره و شعر در حوزه ادبيات پايداری و مقاومت برآنيم تا با معرفی جانفشانی‌ها و مظلوميت‌های رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس به شكل غير مستقيم فرهنگ تجاوزكارانه و سلطه‌جويانه استكبار جهانی را معرفی كنيم.

 

معاون ادبيات اداره‌كل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان البرز همچنين با اعلام شماره 4605700 - 0261 از كليه مترجمانی كه به زبان‌های روسی‌، چينی و عربی تسلط كافی داشته و آمادگی همكاری در حوزه ترجمه كتاب‌های دفاع مقدس را دارند، دعوت به همكاری كرد.


معبر
علي سعادت | 23:42 - 12 آبان 1389برچسب:آثار ادبی دفاع مقدس زبان‌ زنده دنيا ترجمه ,
+ |
همزمان با سيزدهمين جايزه دوسالانه كتاب دفاع مقدس

ناشر نمونه كتاب‌هاي دفاع مقدس معرفي مي‌شود

alt
بنياد حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس در نظر دارد هم زمان با برپايي سيزدهمين جايزه دوسالانه كتاب دفاع مقدس، از بهترين ناشران كتاب‌هاي دفاع مقدس با عنوان «ناشر نمونه» تقدير كند.

 

 

به گزارش سايت ساجد به نقل از ستاد خبري سيزدهمين جايزه دوسالانه كتاب دفاع مقدس، در اين دوره از جايزه و در كنار تقدير از برگزيدكان بهترين كتاب‌هاي دفاع مقدس در موضوعات مختلف، بهترين ناشران نمونه تهراني و شهرستاني نيز معرفي مي‌شوند.
اين انتخاب در صورت احراز امتيازات لازم و طبق ملاك‌هاي از پيش تعيين شده انجام مي‌شود.
در اين دوره از جايزه آثار منتشر شده در سال‌هاي 1387 و 1388 در 16 گروه «ادبيات داستاني»، «پژوهش ادبي»، «پژوهش نظامي»، «پژوهش فرهنگي»، «ترجمه»، «جُنگ»، «خاطره»، «داستان كودك و نوجوان»، «زندگينامه داستاني»، «زندگينامه و وصيتنامه»، «شعر»، «شعر كودك و نوجوان»، «نثر ادبي»، «نقاشي و گرافيك»، «نمايشنامه» و «ناشر نمونه» مورد بررسي قرار مي‌گيرند.
برگزيدگان سيزدهمين دوره جايزه دوسالانه كتاب دفاع مقدس، هم‌زمان با برگزاري مراسم هجدهمين دوره از هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران معرفي مي‌شوند.
تعداد850 عنوان كتاب به دبيرخانه اين دوره از جايزه ارسال شده است كه با ميانگين 425 عنوان كتاب براي هر سال نسبت به دوره پيشين، از لحاظ كمي افزايش داشته‌ايم.
اسامي ناشران نمونه دفاع مقدس همزمان با سيزدهمين جايزه دوسالانه كتاب دفاع مقدس اعلام مي‌شود.

معبر
علي سعادت | 23:42 - 12 آبان 1389برچسب:ناشر نمونه كتاب‌هاي دفاع مقدس,
+ |
اون شب که "لورل" و "هاردی" جاموندن ...

خنده تلخ من از گریه غم انگیزتر است
کارم از گریه گذشته است دگر می خندم

 

خوش به حالتون که هنوز نعمت اشک رو ازتون نگرفتن.

 

میدونی روز عاشورا یا شب 21 ماه رمضون، ده دقیقه بیشتر نتونی گریه کنی یعنی چی؟

 

می دونی بعد قرنی، بری سر قبر رفیقات و اون جا چندتایی رو که تازه سوختن و رفتن پیدا کنی ولی نتونی گریه کنی یعنی چی؟

بعضیا فکر می کنن اشک به مشک بنده.
بعضیا فکر می کنن ما، کار روز و شبمون گریه است!
کاشکی بود!
نه داداش.
میدونی وقتی توی اینترنت، خبر مرگ رفیقاتو ببینی، ولی حتی دریغ از یه بغض ساده گلوگیر، یعنی چی؟
آره حتما میگین:
"خب بی وجدان این قدر گناه نکن که دلت مثل سنگ بشه."
هم راست میگین هم نه.
آخه منم آدمم.
مثل خود شما.
منم دل دارم.
غرور دارم.
شهوت دارم.
ترس دارم.
شجاعت دارم.
هوس دارم.
...
آره راست میگین. با همه اینا ادعام میشه که با شما فرق دارم.
به خدا با شما فرق دارم.
خیلی هم فرق دارم.
هر وقت گناه می کنم، حالم از خودم به هم می خوره.
هر وقت توی محل، روی دیوار نقاشی رفیقای شهیدم رو که ده بیست سال پیش خودم کشیدم می بینم، به حال امروز خودم تاسف می خورم.
حالا که کار به این جا رسید، شما رو به خدا اصلا چهره سیاه من رو تصور نکنین و شخصیت ... م رو در نظر نگیرین.
میگین داره ریا می کنه، بذار ریا بشه.
ما که راحت جلوی همدیگه هر گناهی رو مرتکب میشیم و ادای هر معصیتی رو در میاریم، خب بذار برای یه بارم شده ادای آدم خوبارو دربیاریم.
بذارین یه خواب قشنگ رو که یکی دو سال پیش دیدم براتون تعریف کنم. فقط خدا وکیلی اونایی که شمارم رو دارن زنگ نزنن مسخرم کنن. حالم خیلی خرابه و کاملا توی لکم. حوصله هیشکی رو ندارم. خدایی نکرده چیزی از دهنم می پره و ... اون وقت منو ببرین باقالی جمع کنین!
***
چند وقتی می شد که بدجوری آسمون دلم بارونی شده بود، عقده ها می زدن بر دلم. هر خاطره ای می شنیدم بغضم می گرفت. دلم می خواست خودم رو سر یکی خراب کنم. ولی کسی رو پیدا نمی کردم که آوار به این عظیمی رو تحمل کنه!
یه شب که با همین حال و هوا خوابیدم، توی عالم خواب، شهید عزیز "کرمعلی" رو دیدم.
اسم کوچیکش رو یادم نیست.
یه پسر توپول بود مثل خودم!
خب آدمای توپول هم خودتون که خوب می دونین، همواره خندون هستن و خوش برخورد و شاد!
کرمعلی هم همیشه خنده روی لباش بود. حتی اگه باهاش جر و بحث می کردی، باز با خنده جوابت رو می داد.
چهره ای سبزه، ریشای نو دراومده خوشگل، یه عینک مشکی روی چشماش.
خیلی ازش خوشم می اومد.
همیشه بهش می گفتم:
- اسمت خیلی قشنگه: کرمعلی. هر وقت اسمت میاد آدم یاد لطف و کرم مولا علی می افته.
کرمعلی یه رفیق باحال مثل خودش داشت به اسم "مهدی معماریان".
مهدی لاغر بود و قد بلند. وقتی دو تایی با هم راه می رفتن، بهشون می خندیدم و می گفتم "لورل و هاردی".
بهمن سال 64 توی یه شب سرد زمستونی ...

 

alt

 

معبر

ادامه مطلب
علي سعادت | 11:41 - 12 آبان 1389برچسب:خنده فاو گريه لورل هاردی,
+ |
بسيج دانش‌آموزي قلب تپنده‌ي بسيج و ملّت ايران است

جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس گفت:
«قشر دانش‌آموز از عوامل محوری و تعیین كننده برای آینده نظام و میهن اسلامی است.»
امیر سرتیپ دوم محمد بالار با گرامی‌داشت روز بسیج دانش‌آموزی و یاد و خاطره شهید محمدحسین فهمیده در جمع كاركنان گفت: بدون شك در زمان حاضر، وجود دانش‌آموزان بسیجی از نقاط افتخارآمیز و اقتدارآفرین كشور ما و به واسطه نقش‌پذیری آنان در عرصه مدیریت و سكان‌داری آینده جامعه اسلامی كانون امید و اتكای ملّت ایران است.


به گزارش سايت ساجد به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس، جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس با اشاره به شجاعت و حماسه‌آفرینی شهید فهمیده اظهار داشت: جامعه امروز ما برای تداوم انقلاب و راه شهدای عزیز نیازمند تأسی به الگوهایی حماسه‌آفرینی و پیرو اندیشه‌های تابناك بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و رهبر معظم انقلاب اسلامی است و دانش‌آموز مجاهد و شجاع شهید محمدحسین فهمیده برخوردار از چنین ظرفیتی است. فهمیده شخصیت بزرگی است كه با وجود سن كم در آسمان ایران عزیز و حماسه دفاع‌مقدس درخشید و به مثابه‌ی یك رهبر، مورد ستایش حضرت امام خمینی (ره) قرار گرفت.
altوی دانش‌آموزان بسیجی را عناصر بابصیرت، صادق، مخلص و دارای توانمندی‌های شگرف برای شناخت تكالیف و وظایف انقلابی و حضور به موقع و به اندازه در صحنه‌های نیاز كشور و نظام‌ دانست و افزود: بسیج دانش‌آموزی قلب تپنده بسیج و ملّت ایران است و نوجوانان بسیجی با تأسی به شهید فهمیده و دیگر شهدای بزرگ و مظلوم نوجوان بسیجی، مانند بهنام محمدی و مهرداد عزیزاللهی، همواره پرچم بصیرت و آگاهی را بر دست گرفته‌اند و با حضور بالنده و متعهدانه در سنگرهای علم و تحصیل، آینده پرفروغ و سرشار از عزت و افتخار را برای جامعه اسلامی ترسیم كرده‌اند.
امیر بالار با اشاره به تلاش‌های بی‌وقفه استكبار جهانی و دشمنان ایران اسلامی برای تزلزل در صفوف پرشور جوانان مؤمن و انقلابی و حذف آنها از چرخه مشاركت در عرصه توسعه و توان‌افزایی برای كشور، جنگ نرم را راهبرد امروز دشمن در مصاف با ملّت ایران، به ویژه نسل جوان معرفی و تصریح كرد: حضور در عرصه‌های رویارویی با جنگ نرم و مقابله هوشمندانه با ترفند‌ها، توطئه‌ها و نقشه‌های طراحی شده در اتاق‌های فكر استكبار و محافل صهیونیستی را برای ناكام گذاردن دشمنان انقلاب از ضرورت‌های اجتناب‌ناپذیری است كه هم اینك برابر نسل جوان و نوجوان كشور و به ویژه دانش‌آموزان بسیجی قرار دارد و واقعیات مشهود در جامعه نشان می‌دهد این نسل پرافتخار با آمادگی و هوشیاری بالا در این میدان قد علم كرده است.
جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس با تبیین جایگاه و نقش دانش‌آموزان بسیجی در تحقق چشم‌انداز و افق‌های بلند پیشرفت و توسعه كشور، خودباوری، جهاد علمی و خلاقیت را از ویژگی‌های آنان برشمرد و تأكید كرد: قشر دانش‌آموز، از عوامل‌محوری و فرصت مهم و تعیین كننده‌ای برای آینده نظام و میهن اسلامی محسوب می‌شود و بر این اساس، همه‌ی دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی،‌ علمی و آموزشی كشور باید تلاش كنند با تدوین سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های سنجیده و پیش‌بینی ساز و كارهای مناسب، بسترهای مسئولیت‌پذیری و ایفای نقش قشر جوان دانش‌آموز در صحنه جنبش نرم‌افزاری و نخبه‌پروری و عرصه‌های پیشرفت، سازندگی و خدمت‌رسانی و تحقق آرمان‌های سترگ ملت ایران را فراهم آورند.

معبر
علي سعادت | 0:5 - 12 آبان 1389برچسب:بسيج دانش‌آموزي قلب تپنده‌ي بسيج,
+ |
نخستين جشنواره استاني فيلم كوتاه دفاع مقدس گيلان

مديركل بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس گيلان گفت: نخستين جشنواره استاني فيلم كوتاه دفاع مقدس گيلان همزمان با دهه فجر در تالش برگزار مي‌شود.

 altبه گزارش سايت ساجد به نقل از خبرگزاري فارس، رسول جلائي شامگاه پنجشنبه در جمع مسئولان اداره‌ها و نهادهاي اين شهرستان در سالن اجتماعات فرمانداري اظهار داشت: جشنواره فيلم كوتاه دفاع مقدس گيلان همزمان با دهه فجر و سالروز عمليات والفجر هشت در مجتمع فرهنگي هنري معراج تالش برگزار مي‌شود.
وي دوران دفاع مقدس را گنجينه‌اي ارزشمند از ارزش‌هاي والاي اسلامي و انساني عنوان كرد و افزود: اين فرهنگ برخاسته از دفاع مقدس توانسته است رويكرد جديدي از واژه‌ها، مفاهيم و ارزش‌هاي متعالي را خلق و ثبت كند.
مدير كل بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس گيلان ترويج و انتقال گفتمان و فرهنگ دفاع مقدس را ضرورت امروز و نياز فرداي كشور دانست.
جلائي تصريح كرد: پايداري، شكوفايي و توسعه روزافزون كشور در تمام عرصه‌ها مرهون خون پاك شهداست و همه در قبال شهدا مسئول هستيم.
وي با اشاره به جايگاه رسانه خاطرنشان كرد: دشمن در جنگ نرم تلاش مي‌كند با به‌كارگيري رسانه‌ها و توليدات صوتي و تصويري اعتقادها و ارزش‌هاي انقلاب اسلامي و در راس آنها دفاع مقدس را هدف قرار دهد و برگزاري اين جشنواره پاسخ محكمي از طرف حافظان خون پاك شهدا است.
مدير كل بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس گيلان خودباوري، ايثار، شهامت، شجاعت و ... را مفاهيم غبار گرفته‌اي بيان كرد كه در انقلاب اسلامي و هشت سال دفاع مقدس تجلي يافتند.
به گفته جلائي دشمن با ايران جنگ كرد تا انقلاب اسلامي را شكست داده و نابود كند اما جنگ انقلاب را صادر كرد.
وي با بيان اينكه در جنگ تحميلي خبرگزاري‌هاي جهان در انتشار بسياري از اخبار واقعيت‌ها را مخدوش كردند، گفت: با اين وجود بسياري از واقعيت‌ها انتشار يافت و موجب صدور انقلاب اسلامي و آرمان‌هاي آن به ديگر كشورهاي جهان شد.
جلائي تصريح كرد: با گذشت بيش از دو دهه از جنگ تحميلي شاهد پيشرفت‌هاي بسياري در كشور هستيم كه تمام مردم و گروه‌ها دور از هر گرايشي آن را مديون و مرهون خون پاك شهدا و جامعه ايثارگري كشور مي‌دانند.
وي با تاكيد بر اينكه همه وظيفه داريم فرهنگ دفاع مقدس را به فرهنگ عمومي جامعه پيوند دهيم، خاطرنشان كرد: الگوهاي موفق جنگ تجميلي بايد اشاعه يابد و در راستاي اين الگوهاي موفق به پيروزي‌هاي ديگري مي‌رسيم.
مدير كل بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس گيلان برگزاري جشنواره فيلم كوتاه دفاع مقدس را فرصت مناسبي براي بهره‌گيري از ابزار فيلم، هنر و توانايي‌هاي هنرمندان گيلاني در راستاي ترويج و اشاعه فرهنگ‌هاي ماندگار و پر ارزش دفاع مقدس اعلام كرد.
جلائي ترويج فرهنگ پايداري و تاكيد بر هوشياري و بيداري در برابر استكبار جهاني، تجليل از نقش بي‌بديل رزمندگان، ايثارگران، جانبازان، آزادگان و شهداي دفاع مقدس، كشف استعدادها و حمايت از فيلم‌سازان جوان، استفاده از الگوهاي بومي جامعه ايثارگري در خلق آثار دفاع مقدس و فراهم كردن بستر مناسب براي حضور فيلم‌سازان در عرصه فيلم دفاع مقدس را از اهدف مهم برگزاري اين جشنواره برشمرد.
وي ادامه داد: جشنواره در دو بخش فيلم كوتاه مستند و داستاني كمتر از 25 دقيقه و بخش ويژه فيلم هشت دقيقه‌اي برگزار مي‌شود.
جلائي با اشاره به اينكه فيلم‌هاي توليدي شركت كننده در اين جشنواره بايد با مصاديق بومي ساخته شده باشند، افزود: فيلم‌هاي ارسالي براي شركت در اين جشنواره بايد از سال 87 به بعد ساخته شده باشند.
وي شهيد و شهادت، ايثار و جانبازي، آزادگان سرافراز، رزمندگان گيلاني، پشتيباني از جبهه‌ها و رزمندگان، نقش اقشار مختلف در جنگ تحميلي و كاروان راهيان نور را موضوع‌هاي اين جشنواره ذكر كرد.
مدير كل بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس گيلان خاطرنشان كرد: فراخوان آثار اين جشنواره از نيمه نخست آبان جاري آغاز مي‌شود و تا پايان دي ماه سال جاري ادامه مي‌يابد ضمن اينكه فيلم‌هاي ارسالي تا دهم بهمن ماه سال جاري از طرف داوران ارزيابي مي‌شوند.
جلائي تصريح كرد: به نفرات نخست تا سوم جشنواره لوح افتخار، تنديس جشنواره و سكه‌هاي بهار آزادي اهدا مي‌شود و از سه اثر مورد تقدير هيئت داوران نيز با لوح تقدير و هدايا تجليل به عمل مي‌آيد.
وي گفت: اين جشنواره توسط اداره كل بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس گيلان و با همكاري بسيج هنرمندان استان، فرمانداري تالش و اداره‌ها و نهادهاي اين شهرستان برگزار مي‌شود.

معبر
علي سعادت | 0:3 - 12 آبان 1389برچسب:نخستين جشنواره فيلم كوتاه دفاع مقدس گيلان,
+ |

صفحه قبل 1 ... 60 61 62 63 64 ... 96 صفحه بعد

منوي اصلي
خانه
پروفايل مدير وبلاگ
پست الکترونيک
آرشيو وبلاگ
عناوين مطالب وبلاگ

درباره وبلاگ

به وبلاگ معبر خوش آمديد (تخصصي دفاع مقدس)

نويسندگان

علي سعادت

موضوعات مطالب

دفاع مقدس
رسانه ها،اخبار،مطبوعات
خاطرات
كتاب،شعر،داستان،طنز
شهدای گمنام
خانواده شهدا
عملیات ها
بسیج
مناطق عملیاتی
جانبازان
آزادگان
سرداران،شهدا
فرهنگ دفاع،جبهه
فرهنگ ایثار و شهادت
دل نوشته ای با شهدا
جشنواره ،مسابقات
فضاي مجازي،جنگ نرم و...
سينما ،تئاتر،تلويزيون
راهيان نور

نشانك وبلاگ معبر
معبر - وبلاگ تخصصي دفاع مقدس

كد لوگوي معبر

ساير امکانات

RSS


ورود اعضا:

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 12
بازدید دیروز : 20
بازدید هفته : 12
بازدید ماه : 1415
بازدید کل : 150869
تعداد مطالب : 667
تعداد نظرات : 60
تعداد آنلاین : 1

مسابقات وبلاگ نويسي

مسابقه بزرگ وبلاگ نویسی سبک بالان به مناسبت هفته دفاع مقدس

اولین جشنواره «وبلاگ‌نويسی دفاع مقدس» در يزدجشنواره وبلاگ نویسی حماسه نگاران بسیج و انقلاب اسلامیجشنواره وبلاگ نویسی تبیان در حال برگزاری است . ثبت نام کنید