
رئيس سازمان بسيج مستضعفين از مديريت دانش و تكميل زنجيرههاي ايده تا بازار مصرف و تحول در روش تحقيق علوم انساني به عنوان خلأهايي ياد كرد كه امروز مقابل بسيج قرار دارد و بسيج دنبال حل آنهاست.
سردار محمدرضا نقدي رئيس سازمان بسيج مستضعفين در دومين جشنواره جهادگران علم و فناوري بسيج كه امروز سهشنبه در دانشگاه اميركبير برگزار شد، اظهار داشت: جهاد علمي امروز يك كار مستحبي نيست، بلكه يك تكليف و وظيفه است.
وي افزود: ما نميتوانيم زير بار حاكميت غير خدا باشيم، بلكه بايد مستقل باشيم و روي پاي خود بايستيم و لازمه مستقل بودن هم داشتن علم براي اداره امور است؛ بايد يك انقلاب فرهنگي در ديدگاههاي خود داشته باشيم تا بتوانيم مسئله علم را جدي بگيريم.
رئيس سازمان بسيج مستضعفين با بيان اينكه ما نبايد حساسيتمان فقط به خاكمان باشد، گفت: اگر دشمنان فكرهاي ما را بگيرند، خيلي مهمتر از گرفتن خاكهايمان است كه متأسفانه در علوم انساني به اين صورت است.
نقدي ادامه داد: يكي از مهمترين كارهاي فعلي در بسيج، اهميت دادن به مرتبه علم است و اينكه بسيجي تكليف امروز خود را در عرصه علم بداند.
وي در بخش ديگري از سخنانش تصريح كرد: رشد شتابندهاي در توليد علم داريم كه البته در حوزه علوم انساني با مشكلاتي رو به رو هستيم.
رئيس سازمان بسيج مستضعفين با بيان اينكه مشكل اساسي ما مديريت دانش است، گفت: امروز گمشده ما در توليد علم و جهش علمي مديريت دانش است.
وي افزود: مديريت دانش را برخي به چرخه تبديل دانش ضمني ترجمه كردهاند كه در واقع معني آن فراتر از اينهاست؛ مديريت دانش يعني دانستن نيازها و سؤالهاي درست و باز كردن راه صحيح براي افرادي كه ميخواهند مشكلات را حل كنند با متن سؤالها.
نقدي ادامه داد: برنامه بسيج در اين خصوص ايجاد پژوهشكدههاي مجازي و مراكز حمايت از تحقيقات علمي و صنعتي است و ايجاد ارتباط بين مراكز صنعتي و پژوهشگران نياز به يك فرهنگسازي دارد.
وي خاطرنشان كرد: در علوم انساني علاوه بر اين مشكل، مسئله ديگري نيز داريم كه آن غلط بودن روش تحقيق است و تا زماني كه روش تحقيق در علوم انساني به اين صورت باشد، مشكل ما در اين حوزه حل نميشود و بايد جيره خوار بيگانگان باشيم كه خودشان هم به اين موضوعات پايبند نيستند.
نقدي پر كردن خلأها را وظيفه بسيج دانست و اظهار داشت: خلأهايي كه امروز مقابل بسيج قرار دارد و بسيج به دنبال حل آن است، يكي بحث مديريت دانش و تكميل زنجيرههاي ايده تا بازار مصرف و ديگري تحول در روش تحقيق علوم انساني است.
رئيس سازمان بسيج مستضعفين در خصوص علت ضعيف عمل كردن پژوهشكدههاي علمي در شهرستانها گفت: بسيج در حال گذار از يك دوره است كه در آن كاملا نظامي بوديم و كاري به مسائل علمي نداشتيم اما در حال حاضر افراد و گروههاي علمي مختلف در حال رسيدگي به اين موضوع هستند.
نقدي در پايان خاطرنشان كرد: اينكه فردي مدرك دكتراي خود را فداي پيشرفت علمي كشور كند، يك جهاد علمي است و ارزش اين كار بسيار بالاست.
منبع:باشگاه خبرنگاران