تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
دفاع مقدس و آدرس
mabar.LoxBlog.com لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
کتاب حاضر، مجموعه خاطرات روایی داستانی یک اسیر عراقی است که در یازده خاطره، چشم دیدهای خویش را از سالهای جنگ بین ایران و عراق به تصویر کشیده است. سالهای پر از خاطرههای تلخ و شیرین مقاومتها، رشادتها، سرانجام یک تنه لشکری را هزیمت وا داشتن و شربت شیرین شهادت را لاجرعه سر کشیدن.
به راستی چقدر زیباست، شنیدن خاطرات رزمندگان خودی را از زبان کسانی که به ناچار به صف غیر خودی قرار داشته و به چشم سر میدیده است وعده الهی را که محقق میشده و سربازانش پلههای رشادت و شهادت را یکی پس از دیگری میپیمودهاند.
فهمیدم که دیگر باید غزل خدا حافظی را بخوانم .دفتر چه یادداشتم را در آوردم و شروع کردم به نوشتن وصیت نامه: این آخرین برگ از خاطرات من است .در این ساعات پایانی عمرم در زیر این آسمان کبود در بهاری خون بار از پیشگاه خدا برای همه کوتاهی هایم استغفار می کنم
شب ها نگهبانی و پاسبخشی و صبح ها توی سنگر و استتار و خاطره نویسی کارمان شده بود .یک روز علی رغم اینکه گفته بودم کسی تردد نداشته باشد سر و صدای گفتگوی چند نفر از بیرون به گوشم خورد .سرم را از سنگر بیرون آوردم و دیدم یکی از بچه های اطلاعات عملیات لشکر به همراه حاج محمد کوثری فرمانده لشکر و دو تا از بچه های مهندسی راست راست در روز روشن آمده اند بازدید خط و کمین ها.سلام علیکی کردیم و از صحبت هایشان متوجه شدم که تصمیم دارند خاکریزی دو جداره از دامنه تپه مقابل در دشت مشرف به دریاچه دربندیخان تا کمین ما ایجاد کنند.
از سوز سرما که تا مغز استخوان هایم نفوذ کرده بود، بالا و پایین می پریدم که برادرم حسن صدایم زد:
- محمد... محمد...
با چشمان گشاد شده و دهان باز نگاهش کردم.
مانده بودم آن همه تحمل را از کجا آورده و چه وقت می خوابد! از روزی که به منطقه آمده بودم، شبی نبود که بیدار نمانده باشد.
- چرا ایستاده ای و نگاهم می کنی؟! هایی تو دستهایم کردم و به طرفش دویدم. رو پا بند نبود. کوله پشتی به دست، جلو سنگر فرماندهی قدم می زد. می دانستم قرار است قبل از شروع عملیات والفجر مقدماتی برای شناسایی به منطقه برویم. بی حرف، روبه رویش ایستادم.
اسفند سال 60 بود؛ یعنی درست یک سال پس از شهادت عمویم، من در پادگان «المهدی(عج)» چالوس، یک لحظه از اتوبوس چشم برنمیداشتم. نیروها یکییکی سوار اتوبوس میشدند و من هم چون کبوتری پر و بال بسته، برای رهایی از قفس و رفتن به جبهه لحظه شماری میکردم.
وقتی میخواستم سوار اتوبوس شوم، زمزمههایی شنیدم، میگفتند: «در کردستان، پاسداران و نیروهای بسیجی را سر میبرند و سر آنها را برای خانوادههایشان میفرستند.»
بعضیها بدون این که چیزی بگویند، از اتوبوس پیاده شدند. اتوبوس میخواست به راه بیفتد و هر لحظه ممکن بود من با آن جثه کوچک و نحیف، نتوانم خود را از میان کسانی که داشتند سوار میشدند و آنهایی که داشتند پیاده میشدند، به داخل اتوبوس برسانم. همان موقع شنیدم که به راننده اتوبوس گفتند: «با همین تعداد نیرو که سوار شدهاند، حرکت کن.»
اولین جشنواره خاطره نویسی استان تهران، بهمن ماه برگزار می گردد.
به نقل از شط، دبیر اجرایی جشنواره خاطر نویسی دفاع مقدس شهر تهران با اعلام این مطلب گفت: دبیرخانه این جشنواره از اواسط تابستان شروع به کار نموده و با فراخوان آثار از ابتدای آذر ماه کار جمع آوری آثار را آغاز کرد.
ثابت که با سرویس جشنواره های شط گفت و گو می کرد بدون اشاره به تعداد آثار رسیده ادامه داد: علاقمندان به شرکت در این جشنواره تا پایان وقت اداری 30 دی ماه 1389 فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.
احمد عربلو افزود: شكل گيري ادبيات دفاع مقدس از همان روزهاي اول جنگ با موضوعاتي كه به نوعي دربرگيرنده دفاع مقدس بود با خاطره نويسي از سوي رزمندگان شروع شد.
اين نويسنده در مورد ويژگي هاي اين ادبيات داستاني ادامه داد: آنچه كه مربوط به مسائل جنگ و حاشيه آن مي باشد و بازگو كننده آن روزها است را مي توانيم به عنوان ادبيات دفاع مقدس اطلاق كنيم.
وي درمورد نشر افكار افرادي كه در جنگ حضور داشتند اظهار داشت: هم اكنون افكار مردان زناني كه در جنگ حضور داشتند، زماني انتشار پيدا مي كند كه شناخت كافي از مسائل جنگ داشته و در واقع از واقعيت آن دور نشده باشند.
حبیبالله فرجیزاده، کارشناس ادبیات اداره کل حفظ آثار استان آذربایحان غربی تصریح کرد: قرار بود یکی از ناشران استان این 2 عنوان کتاب را منتشر کند، اما برای ارتقاء کیفیت چاپ کتابها، نشر صریر (وابسته به بنیاد حفظ آثار) را برای این کار انتخاب کردیم.
وی ادامه داد: کتاب "دلتنگیهای سربازان توپ"، مشاهدات و خاطرات مهرداد طاهری، یکی از سربازان گروه توپخانه 44 اصفهان از سالهای جنگ تحمیلی عراق علیه ایران را دربر دارد.
کارشناس ادبیات اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس استان آذربایحان غربی گفت: سرگذشت سردار شهید مهدی باکری نیز به قلم سیاوش رحیمی در قالب رمان "درهای آسمان روی زمین باز میشود" توسط نشر صریر در دست چاپ است.
فرجیزاده یادآور شد: امیدواریم که چاپ این کتابها تا بهمن ماه امسال انجام شود تا از آنها رونمایی شود.
طی دو دهه گذشته در رابطه با ادبیات جنگ نسبتا خوب کار شده، اما در رابطه با موسیقی جنگ این اتفاق نیافتاده است .ما حتی دو واحد درسی در دانشگاهها نداریم تا به فرض آثاری مانند " ای شهیدان کجایید "بیژن کامکار که جزو آثار ارزشمند محسوب می شود به صورت علمی مورد بررسی قرار دهیم.
رضا مهدوی رییس مرکز موسیقی حوزه هنری گفت وگویی به انتقاد از وضعیت موسیقی دفاع مقدس پرداخته است.
مهدوی گفت: طی دو دهه گذشته در رابطه با ادبیات جنگ نسبتا خوب کار شده، اما در رابطه با موسیقی جنگ این اتفاق نیافتاده است .ما حتی دو واحد درسی در دانشگاهها نداریم تا به فرض آثاری مانند " ای شهیدان کجایید "بیژن کامکار که جزو آثار ارزشمند محسوب می شود به صورت علمی مورد بررسی قرار دهیم.
وی با انتقاد از دوران سازندگی گفته است: در دهه هفتاد همه موسیقی دانهای دوران دفاع مقدس کنار گذاشته شدند و گفته شد که اینها متعلق به دوران جنگ هستند .
گفتند دیگر دوران سازندگی است ونیازی به اینها نیست.آیا شما نباید دردوران سازندگی از گذشته تان یاد کنید وآن را به یاد آورید ؟شما در هردوره ای که زندگی می کنید آیا نباید از دوره هخامنشی نیز حرف بزنید ؟آیا نباید از دوران صدر اسلام نیز یاد کنید؟
آيين اختتاميه نخستين جشنواره شعر دفاع مقدس تهران، روز سهشنبه 14 دي ماه برگزار ميشود.
به نقل از ستاد خبري نوزدهمين كنگره سراسري شعر دفاع مقدس، اين جشنواره در تالار مهر حوزه هنري برگزار ميشود.
موضوعات چهارگانه اين جشنواره شعر «دفاع مقدس»، «كودك و نوجوان»، «مقاومت ملل» و «دفاع مقدس با مضامين عاشورايي» است.
جشنواره شعر دفاع مقدس استان تهران آخرين جشنواره استاني است كه برگزار ميشود و پس از آن داوريهاي نهايي براي مرحله كشوري آغاز خواهد شد.
نوزدهمين كنگره سراسري شعر دفاع مقدس، اسفند ماه سال جاري در يزد برگزار ميشود.
- فاو بود ، عملیات،گردان خط شکن از لشکر 25 کربلا ، بچه های بسیجی منتظر رمز عملیات ،رمز که خوانده شد بچه ها دل به خطر زدن، توی معبر خوردن به مانع ، سیم خار دار ،حلقوی به هم پیچیده ، نه فرصت باز کردنش بود نه میشد تحملی برای فکر کردن نیز وقتی نبود ، همهمه ای بود در دل ها ، شوری در سر ،چه باید کرد .
فرمانده فکر می کرد بیسیمچی ذکر میگفت بچه های دعا میخواندند . هر دم خیلی در پندارشان میدوید .
باید که در لحظه تصمیم گرفت .یکی از رزمنده ها با پشت خوابید روی سیم خاردار بچه ها روی شکمش را لگد میکردن و رد میشدن نفر آخری خودش بود رزمنده از تنش خون میریخت . پل شد رزمنده بسیجی تا رها شوند از خصم دشمن زبون .
دیروز پل میشدیم از سر دلدادگی برای رهای ؛ امروز نردبانمان میکنند برای خود نمائی
پرویز شیخ طادی که آخرین کار سینماییاش فیلم تحسین شده «شکارچی شنبه» بود، قصد دارد فیلمی جدید با عنوان «روزهای زندگی» را کارگردانی کند.
پرویز شیخ طادی علاوه بر کارگردانی، نگارش فیلمنامه «روزهای زندگی» را نیز برعهده دارد. نگارش این فیلمنامه که در ژانر دفاع مقدس است پایان یافته و تنها رتوشهای نهایی آن باقی مانده است.
هنوز عوامل اصلی فیلم به جز سعید سعدی به عنوان تهیه کننده انتخاب نشدهاند اما به زودی بازیگران و عوامل پشت دوربین این فیلم نیز مشخص خواهند شد. «روزهای زندگی» با سرمایهگذاری تلویزیون و توسط سیما فیلم تولید خواهد شد.
چند سال پیش که تازه اومده بودم اطلاعات عملیات، یکی از بچه ها بهم گفت: فلانی خودت اومدی اطلاعات عملیات یا فرستادنت ؟ عاشقی یا دیونه ؟ گفتم: یعنی چی؟ گفت: کسی که می یاد اطلاعات عملیات ، یا دیونه شهادته ، یا عاشق حسین . تو کدومشی ؟
من و الهی فکر نمی کردیم ، عملیات شناسایی این قدر پیچیده باشد . خیلی عجیب بود . اروند ، وقتی کنار ساحلش هستی ، فکر می کنی رود در حالت جزر است ، ولی وقتی وسط اروند می روی ، می بینی تازه رودخانه در حالت مد است.
از بویه شماره هشت که در دریا بود و چراغ فانوس دریایی داشت ، تا سکوی الامیه ده کیلومتری فاصله بود . قرار شد آزمایش کنیم ، قایق را به لنگر قایق عاشورا مجهز کنیم ، با قایق تا بویه هشت برویم ، بعد لنگر را در آب بیندازیم ، با غواصی به طرف سکو برویم و بعد از شناسایی به طرف قایق برگردیم .
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا با انتقاد از نوع فیلمهای تولیدی در عرصه جنگ تحمیلی، گفت: اگر این 8 سال دفاع مقدس دست کمونیستها یا غربیها بود، دنیا را از آن پر کرده بودند.
سردار سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا که در نشست هماندیشی صاحب نظران، اندیشمندان و اساتید حوزه و دانشگاه و رسانه، برای انتخاب سریالهای فاخر با معاونت سیما، سخن میگفت، ضمن تقدیر از معاونت سیما در استفاده از خرد جمعی، اظهار داشت: اینکه سیمای جمهوری اسلامی به سمت یک خرد دسته جمعی در حال حرکت است، از نظر من یک پیشرفت قابل ملاحظهای است که باید آن را تبریک بگوییم.
وی درادامه با اشاره به ظرفیتهای گسترده 8 سال دفاع مقدس، افزود: بدون تردید دفاع مقدس هشت ساله و پیروزی ملت بزرگ ایران به رهبری حضرت امام خمینی(ره)، بزرگترین حادثه تاریخی ایران و منطقه و تاثیرگذار در محیط بینالمللی پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.
در ایام دفاع مقدس ، تنظیم شفاعتنامه کاری مرسوم بود. آن چه می بینید تصویر یکی از این شفاعتنامه هاست که پیش از عملیات کربلای 8 و بین بچه های گردان علی اکبر(ع) بسته شده است. بسیجیان گردان علی اکبر(ع) از اهالی شهرستان خوی بودند. مهمتر و زیباتر از متن این قولنامه ، شرط آن است که نشانه ای از بصیرت و پاکدلی بسیجیان لشکر عاشوراست. این شرط در حاشیه متن اصلی نوشته شده است.
شیمیایی بود. از شش سال سختی جراحیهایش در خارج میگفت. 67 سانت از رودهاش نبود. میگفت، با همین دستهایش 250 شهید را از زیر خاک بیرون آورده و همین قدر که دعای پدر و مادر شهدا پشتش است، برای آخرتش کفایت میکند و هیچ اجر دیگری؛ حتی از جبههاش هم نمیخواهد.
مطلبی که پیش روی شماست خاطراتی است از آقای «موسوی»، مسئول گروه تفحص شلمچه :
دنبال این نباشید که شهدا کجا باید دفن شوند، دنبال این باشید که شهدا چگونه و با چه وضعیتی پیدا میشوند. شهید جایش روی تخمان چشم ماست. تمام میادین باید پایش یک شهید باشد. شهدای گمنام، گمنام شهید شدند و گمنام هم دفن میشوند و این کار صحیح نیست. شهید باید در قلب مردم باشد، نه در ارتفاعات. همین طوری گلزار شهدا در حال فراموشی هستند، وای به حال آن که در سر تپهها دفن شوند. باید شهدا از آرشیو درآورده شوند و تمام خیابانهایمان پر از بوی شهدا باشد.
گروهی بودند، دائم بر پیامبر خدا منت می گذاشتند، در کنارت جنگیده ایم، برای اسلام جهاد کرده ائیم، منت می گذاشتند که مسلمان شده اند.
در برابر منت آنان، خدای سبحان آیه 17 از سوره حجرات را بر پیامبر نازل کرد: یمُنُّونَ عَلَیكَ أَنْ أَسْلَمُوا قُل لَّا تَمُنُّوا عَلَی إِسْلَامَكُم بَلِ اللَّهُ یمُنُّ عَلَیكُمْ أَنْ هَدَاكُمْ لِلْإِیمَانِ إِن كُنتُمْ صَادِقِینَ... آنها بر تو منّت مینهند که اسلام آوردهاند؛ بگو: اسلام آوردن خود را بر من منّت نگذارید، بلکه خداوند بر شما منّت مینهد که شما را به سوی ایمان هدایت کرده است، اگر در ادعای ایمان راستگو هستید!
منت گذاشتند که جهاد کردند، زخم خوردند، مسلمان شده اند، خداوند منان گفت: ای پیامبر به آنها بگو منت مگذارید بر من اسلامتان را، بلکه خدا منت می گذارد بر شما که هدایت کرد شما را...
مصداق این آیه آدم های امروز است، چه آنهائی که برای خدا رنج و اندوهی برده اند، چه آنها که در هشت سال دفاع مقدس جنگیده اند، ترکش، زخمی هم شاید خورده اند، خون داده اند...
مهدي رحيمآبادي - سرپرست معاونت ادبيات و انتشارات اداره كل حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس خراسان جنوبي - با بيان اين مطلب، گفت: اين اقدام فرهنگي - ادبي براي تحقق فرامين مقام معظم رهبري و ايجاد نهضت خاطرهنگاري انجام ميشود.
او تقويت پايگاه خاطرهنويسي در استان، جمعآوري خاطرات رزمندگان و ساير صنوف دفاع مقدس و شناسايي و ترغيب اهل قلم را از جمله اهداف اين جشنواره دانست و گفت: جشنواره خاطرهنويسي دفاع مقدس هرساله برگزار ميشود. وي ادامه داد: جشنواره خاطرهنويسي در استانها هرساله ولي در سطح كشور هر دو سال برگزار ميشود.
رحيمآبادي خاطرات كردستان، خاطرات مقدمات جنگ تا پايان دفاع مقدس، حوادث پشت جبهه و شبهاي بمباران را از محورهاي خاطرهنويسي اين جشنواره عنوان كرد. او در ادامه افزود: تمامي خاطرات ارسالشده در قالب كتاب به چاپ خواهد رسيد و به اثرات برگزيده جوايزي اهدا ميشود و به مسابقات كشوري ارسال خواهند شد.
رحيمآبادي خاطرنشان كرد: مهلت ارسال آثار 15 ديماه سال جاري است و اختتاميه جشنواره 20 بهمنماه خواهد بود. بنا بر اعلام، علاقهمندان ميتوانند آثار خود را به نشاني خيابان طالقاني، انتهاي طالقاني 3، پلاك 38 تحويل دهند.
مديركل حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس مازندران گفت: عمليات والفجر 8 بزرگترين عمليات آبي خاكي جنگ بود.
سردار علي ميرشكار ظهر امروز در نخستين جشنواره خاطرهنويسي دفاع مقدس كه با محوريت عمليات والفجر 8 در دانشكده فني باقر العلوم ساري برگزار شد ياد و خاطره شهداي دفاع مقدس را گراميداشت.
وي گفت: در طول 8 سال دفاع مقدس تنها لشكر ويژه دوران دفاع مقدس لشكر 25 كربلاي مازندران بود و اكنون وظيفه ما و يادگاران دفاع مقدس اين است كه عملكرد، شجاعت و رشادتهاي شهدا را به نسل امروز و نسلهاي بعدي منتقل كنيم.
ميرشكار افزود: اكنون كه جنگ به پايان رسيده است نبايد در رسالتمان كوتاهي كنيم و وظيفه ماست كه نقش شهدا، عشق و دلدلدگي، فداكاري و ايثار همرزمان شهيدمان را در سينه نگه نداريم.
مصوبات شورای فیلمنامه انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فارابی در حکم مصوبات شورای فیلمنامه انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس قرار گرفت و از این پس فیلمسازان با استفاده از مصوبات از سوی انجمن سینمای انقلاب حمایت میشوند..
به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، با تشکیل شورای تخصصی فیلمنامه انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت در معاونت فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی و هماهنگی با «محمدرضا شرف الدین» مدیر عامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، از این به بعد مصوبات این شورا در حکم مصوبات شورای فیلمنامه انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس قرار میگیرد.
بر این اساس تهیه کنندگان میتوانند با استفاده از این مصوبات از تسهیلات انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس نیز استفاده کنند.