تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
دفاع مقدس و آدرس
mabar.LoxBlog.com لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
فرمانده پرسيدم: «پدربزرگ! ميگويند توى جنگ، فرماندهان بزرگى بودند كه سن خيلى كمى داشتند. شما خاطرهاى از آنها داريد؟»
لبخند زد و گفت: «بله! خيلى هم زياد بودند. آن موقع، نوجوانها خيلى زود بزرگ شدند، مرد ميشدند، فرمانده ميشدند...»
بعد مكثى كرد و گفت: «در جايى از قول يكى از رزمندههاى زمان دفاع مقدس خواندم كه مىگفت: «داخل سنگر فرماندهى كه شدم، يك نوجوان بسيجى را ديدم كه آنجا نشسته بود. گفتم: «پاشو برو بيرون، اينجا الان جلسه است!» لبخندى زد و چيزى نگفت.
يكى از كسانى كه آنجا بود سرش را نزديك گوشم آورد و آهسته گفت: «اين نوجوان، فرمانده گردان تخريب است!»
من هاج و واج به پدر بزرگ نگاه مىكردم.
به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «بهمن درّی»، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در نشستی با «سيدصادق رضايی»، مديرعامل كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان، از حمايت اين معاونت از كتابها و رمانهای كودك و نوجوان با موضوع انقلاب و دفاع مقدس خبر داد.
وی در ادامه با بيان اينكه حمايتهای ما در قالب خريد و تأمين اعتبار برای توليد كتاب و رمانهای مرتبط با دفاع مقدس و انقلاب است، گفت: اين حمايتها با هدف نهادينه شدن فرهنگ انقلاب اسلامی و شفاف كردن انديشه دفاع مشروع به هنگام تجاوز نيروهای دشمنان متجاوز و همچنين برای آگاهی نسل سوم و چهارم انقلاب انجام میشود.
درّی يادآور شد: در صورت معرفی كتابهای برجسته در كودك و نوجوان از سوی كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان، آمادگی خريد و حمايت از اين كتابها را اعلام میكنيم.
يادآور میشود، در ادامه اين جلسه، سيدصادق رضايی، مديرعامل كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان، گزارشی از فعاليتها و روند توليد و انتشار كتابهای كودك و نوجوان در كانون پرورش فكری ارائه كرد.
يكي از آزادگان سرافراز دوران دفاعمقدس از عزاداري محرم در اسارت ميگويد.
محسن رفيعي مي گويد:يک ماه از خدمت سربازيام باقي مانده بود که داوطلبانه از گردان امداد شيرگاه مازندران در مرداد ماه 1359 به غرب کشور اعزام شديم. 17شهريور همان سال عراق با هشت لشکر زرهي به نيروهاي پشتيباني ما حمله کرد. 48 ساعت در محاصره نيروهاي عراقي بوديم و آنها پيشروي کردند و سرپل ذهاب، قصرشيرين و سومار را گرفتند و ما به اسارت درآمديم.
ما را به سنگرهاي فرماندهي و بعد به خانقين، اولين شهر مرزي عراق منتقل كردند. تا 31 شهريور که اولين روز رسمي جنگ بود بدون امکانات در اطلاعات عراق بوديم و هر روز از ما بازجويي ميکردند.
هفتاد نفر بودیم. همه از برو بچه های آموزشکده ی فنی کرمان. اتوبوسمان با سرعت جاده ای را که در نهایت به اهوازمان می رساند، طی کرد. در دل احساس ترس می کردم . چراغ ها خاموش بودند و یکی از بچه ها به زمزمه می خواند.
کربلا...کربلا...ما داریم می آییم.
شیشه غبار گرفته را با نوک انگشتان پاک کردم. صدها هزار ستاره. چشمانم را هم گذاشتم. احساس ترس می کردم. این بزرگترین سفری بود که تا آن روز داشتم.
مثل ماهی خُردی که از رودخانه ای کوچک؛ بخواهد به دریایی بزرگ بپیوندد. کم کم چشمانم گرم شد. وقتی بیدار شدم که بچه ها کوله پشتی به پشت در حال پیاده شده شدن بودند.
در میان خاطرات مربوط به جبهه و جنگ، خاطرات تفحص پیکر شهدا همیشه جزء خواندنی ترین ها بوده اند و حال و هوایی خاص دارند. راز این مسئله را باید در خاک هایی جست که روزی میدان عشق بازی بسیجیان خمینی(ره) بود و حال آرامگاه زائران کربلای حسینی.کتاب «مستند تفحص؛ به دنبال شقایق ها» مجموعه خاطرات یکی از بچه های گروه تفحص است.
محمود نجیمی که از نوجوانی پای به جبهه گذاشت و در جبهه مرد شد و راه و رسم مردانگی آموخت، پس از پایان جنگ نیز بارها راهی خاک داغدار جنوب شد تا نشان و نشانه ای از یاران دیروز بیابد و چشم مادرانی را روشن و مرهمی بر دل پدرانی بگذارد.
آلبوم انتهای کتاب از جذابیت های دیدنی این کتاب است.
وقتی از گوشه و کنار خبر شدیم که بازیگر نقش "خاله قزی" در سریال پرطرفدار "خوش نشینها " مادر شهید است، به فکر افتادیم که برای مصاحبه برویم سر وقتش. بچههای حماسه و مقاومت چون سر و کاری با هنرپیشه جماعت ندارند، دسترسی شان هم به آن ها سخت است.
بالاخره تونستیم توسط یکی از دوستان شماره تلفنشان را پیدا کنیم ولی از این جا به بعد ترس داشتیم که این بنده خدا یا جواب درستی به ما ندهد ، یا اصلاً قضیه شهید شدن پسرش درست نباشد. راستش خیلی با عزت و احترام هم برخورد کردند و وقتی فهمیدند کار ما به شهیدشان مربوط است ، بیشتر هم تحویلمان گرفتند.
شب جمعه ، سوم محرم مطابق قرار قبلی به منزل خانم سعیدی ، واقع در یکی از محلات جنوب شهر تهران رفتیم. خانم سعیدی ، همان خاله قزی بود که در فیلم می دیدیم. او اصلاً بازی نمی کرد بلکه خود خودش بود. انرژی خارق العاده این زن 76 ساله انسان را به حیرت می انداخت. باقی آن چه را که ما شاهد بودیم ، شما نیز با خواندن این گفتگو خواهید دانست.
عملیات 3 H در فروردین 1360 از سوی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران انجام شد. نیروی هوایی با ارائه.... نقشه نبرد هوایی که بیشتر کارشناسان خودی، ریسک پذیری آن را بسیار بالا می دانستند،اقدام به حمله ای نمود که نه تنها صدام، بلکه هیچ یک از کارشناسان جهان هرگز انجام این عملیات را پیش بینی نمی کردند.
این عملیات به دست افسران نیروی هوایی، به صورتی کاملاً متکبرانه طرح ریزی شد؛ به نحوی که در طول جنگ های هوایی جهان بی سابقه است.در این عملیات، هشت فانتوم به کمک یک فروند بوئینگ 707 هواپیمای ملی ایران، پایگاه «الولید» در مجموعه 3H، واقع در غربی ترین نقطه خاک عراق را که در نزدیکی مرز این کشور با اردن بود، به تلی از خاک تبدیل کردند.
برای سر درگم گذاشتن دشمن از درک پیامهایی که با بی سیم رد و بدل می شد. بچه ها از زبان هایی که خود ابداع کرده بودند استفاده می کردند.
مثلاً ما بچه های یزد یک زبان قراردادی داشتیم، به این صورت که در ابتدای هر کلمه، حرف اول را حذف می کردیم و به جای آن حرف (س) را به کار می بردیم و در آخر آن کلمه نیز پسوند (مدی) را اضافه می کردیم و به این زبان (س گم مدی) می گفتیم.
معمولاً اکثر رزمندگان یزدی با این زبان آشنا و مخصوصاً آنهایی که از سابقه حضور در جبهه بیشتری برخوردار بودند کاملاً مسلط به این زبان بودند.
دانستن این زبان در چندین عملیات که دشمن توانسته بود که کد و رمز مورد استفاده رزمندگان دسترسی پیدا کند باعث شد تا بچه های ما بتوانند پیامهای خود را به رده ها منتقل کنند بدون آن که دشمن متوجه موضوع پیام شود و گاهی باعث نجات بچه ها از محاصره دشمن می شد.
هفدهم آذر سال 1381 رژیم بعث عراق، بیست و دو سال پس از نخستین استفاده از سلاح های شیمیایی در جنگ تحمیلی و در حالی که استفاده از این مواد در پروتکل ژنو 1925 منع شده بود، بر واقعیتی هولناک که اسناد آن سالها از سوی ایران به مجامع جهان ارائه شده بود، صحه گذاشت.
استفاده از سلاح های شیمیایی نخستین بار در جنگ جهانی اول زمانی که آلمان ها در اکتبر 1914 در نوشاپل گلوله های حاوی گاز اشک آور را به سوی فرانسوی ها پرتاب کردند، آغاز شد.
با وجود پراکندگی سربازان و محدود بودن گلوله ها، این تاکتیک چندان کارساز نبود و حتی فرانسوی ها متوجه کاربرد آن نشدند. با این حال آلمان ها دست از تلاش برنداشته و گاز کلر را نیز اولین بار در 22 آوریل 1915 در شهر یپرس بلژیک علیه سربازان مستعمراتی فرانسه و پیاده نظام کانادایی که هیچ ماسکی برای حفاظت از خود نداشتند به کار بردند.
منطقه بین قلاویزان عراق و پاسگاه بهرامآباد را مینگذاری میکردیم. با پنجاه نفر از بچههای تخریب، ده شبه کار را تمام کردیم. بچههای خسته همه به مرخصی رفته بودند. فقط من و چهار نفر دیگر ماندیم.
چند روز بعد مسئول گردان اعلام کرد تمام مینهایی که جلوی خط مقدم کاشتهایم، منفجر شده؛ مینها ضد تانک و غیر استاندار بودند و مدت زیادی هم از عمرشان گذشته بود.
مدل مینها را عوض کردیم. از پانزده نفر از افراد گردان هم کمک گرفتیم و شب اول برای کاشتن مینها رفتیم. آن شب هفتصد متر مین گذاری کردیم و کار تا ساعت 30/1 صبح طول کشید.
هوا که مهتابی شد، برای فرار از دید عراقیها، کار را تعطیل کردیم و با تویوتا برگشتیم عقب، تویوتایی بدون سقف و چراغ … من بودم و رحمتا.. یعقوبی و قربانعلی پوراکبر و محمدرضا جعفری.
دومين مجموعه خاطرات دفاع مقدس با عنوان «شميم خاطره» از سوی مؤسسه روايت سيره شهدا همزمان با ايام سوگواری حضرت سيدالشهد(ع) در شلمچه رونمايی شد.
همزمان با ايام سوگواری حضرت سيدالشهدا(ع) رئيس مكتب ايثار و شهادت رزمندگان اسلام در حماسه دفاع مقدس دومين مجموعه خاطرات دفاع مقدس با عنوان شميم خاطره توسط مؤسسه روايت سيره شهدا منتشر و در يادمان شهدای شلمچه رونمايی شد.
در اين مجموعه كه تلفيقی از خاطرات شهدای دفاع مقدس همراه با حديث و بيانات ائمهمعصومين(ع)، آيات قرآن مجيد و رهنمودهای مقام معظم رهبری است، مضمون اصلی هر خاطره با روايت، آيه و رهنمودی از اهلبيت عصمت و طهارت(ع)، كلامالله و سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی تطبيق داده شده است.
كتب شاخص حوزه دفاع مقدس با هدف ترويج فرهنگ و ادبيات پايداري به دانشگاهيان كشور معرفي ميشود.
اداره فعاليتهاي اجتماعي دفتر امور فرهنگي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري هر هفته 10 عنوان كتاب منتشره در حوزه دفاع مقدس را با هدف ترويج فرهنگ و ادبيات پايداري و دفاع مقدس براي دانشگاهيان كشور معرفي ميكند.
اين اداره در كنار طرح راهاندازي كتابخانه تخصصي پايداري در دانشگاهها كه با همكاري معاونت ادبيات و انتشارات بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس از سال 1387 آغاز شده، اقدام به انجام برنامههاي متنوعي در راستاي ترويج و گسترش فرهنگ ايثار و پايداري در سطح دانشگاهها و مراكز آموزش عالي كرده است كه يكي از آنها معرفي آثار مكتوب شاخص در حوزه دفاع مقدس است.
اين عکس به یاد ماندنی،مربوط به حرکت کاروانی از بچه بسیجی های مستقر در شهر آزاد شده فاو،به سمت تهران است.این نیروها با بسیجیان جدید جایگزین شده اند تا به تهران بازگشته و تجدید قوا کنند. تاریخ عکس احتمالاً به بهار سال 1365(فروردین یا اوایل اردیبهشت)باز می گردد.
فتح فاو به شدت سطح روحیه بر و بچه های رزمنده را بالا برده است و می روند تا مژده رسان فتح و پیروزی به تهران باشند. شاید اگر بسیاری از مسئولین هم روحیه و اعتقادی در این حد داشتند و به جای تدارک معاملات سیاسی با «فتح فاو» به فکر همین بودند که با «یاحسین» تا کجا ها می توان پیش رفت ، سرنوشت جنگ به گونه ای متفاوت رقم می خورد..
اباذر حبيبيان در نشست همانديشي «بانوان فعال ادبيات دفاع مقدس» كه به همت حوزه هنري استان تهران برگزار شد، گفت: انتقال فرهنگ پايداري نياز جامعه امروز است.
به نقل از روابط عمومي حوزه هنري استان تهران، در ابتداي برنامه اباذر حبيبان مدير حوزه هنري مركز ري با اشاره به نياز انتقال فرهنگ پايداري براي جامعه امروز گفت: بايد نياز فرهنگي جامعه امروز به ادبيات پايداري را شناخت و به براي حفظ و انتقال آن به برنامه ريزي، مستندسازي بپردازيم.
وي افزود: با برگزاري اين همانديشي سعي بر عملياتي كردن راهكارها براي انتقال فرهنگ پايداري به نسل امروز و فردا هستيم .
سيدمهدي ابطحي مسئول دفتر ادبيات و هنر پايداري با اشاره به تداوم منظم اين نشست گفت: اين همانديشي بر نظم دادن جريان فكري كه خالق ادبيات پايداري است تلاش ميكند و شايد يكي از مسيرهايي باشد كه از اتلاف زمان و عدم موازي كاري در اين عرصه كمك كند.
يك عكاس دوران دفاع مقدس و عاشورا با اشاره به نقش تاثيرگذار عكاسان اين حوزه بر فعاليت هنرمندان رشته هاي مختلف از بي توجهي به اين نسل گلايه كرد.
به نقل از روابط عمومي فرهنگسراي انقلاب به نقل از ساسان مويدي عكاس دفاع مقدس و عاشورا در افتتاحيه نمايشگاه تصوير عاشورا در نگارخانه مهر اين فرهنگسرا در مورد وضعيت عكاسان اين رشته گفت: عكاسان دفاع مقدس محلي از اعراب ندارند و بارها گفته ام تنها كساني كه براي هنرمندان ديگر اثر توليد كرده اند، عكاسان هستند. بسياري از عكاسان در هويزه، شلمچه و..حضور يافتند و عكس گرفتند تا بتوانند واقعيتها را منتقل كنند.
رئيس عقيدتي سياسي ارتش گفت: جبهه دفاع مقدس تكرار عاشوراي اباعبدالله بود به همين خاطر ما بايد همه ساله مانند عاشورا، ايام سالگرد اين شهيدان را گرامي بداريم.
حجتالاسلام آلهاشم در مراسم گراميداشت سيامين سالگرد شهادت سرلشگر خلبان احمد كشوري اظهار داشت : تجليل از شهيد كشوري تجليل از مقام شهادت و فرهنگ شهادت و هوانيروز است.
وي ادامه داد: در دوران دفاع مقدس مردم، نيروهاي مسلح از بسيج تا سرباز، سردار و اميرش عاشق هوانيروز بودند. به گونهاي كه وقتي صداي يك هليكوپتر ميآمد رزمندگان قوت ميگرفتند حال چه اين هليكوپتر، عملياتي بود و چه براي حمل جانبازان و مجروحان به منطقه اعزام شده بودند.
آل هاشم ادامه داد: در دوران دفاع مقدس نيروي هوايي نيز همينگونه بود و زماني كه يك هواپيما از نيروي هوايي ارتش در مناطق مرزي پرواز ميكرد، رزمندگان قوت ميگرفتند. به همين منظور اين تجليل از تمام خلبانان و كاركنان فني هوانيروز و نيروي هوايي نيز كه عاشقانه در راه خدا قدم گذاشتند، است.
مجید قیصری عنوان کرد: داستانهای کوتاه مرتبط با انقلاب و دفاع مقدس نسبت به رمانهای تولید شده در این حوزه موفقتر بوده است.
این داستاننویس گفت: داستان کوتاه چیزی مثل شعر است و میتواند نسبت به حوادث و وقایع جاری جامعه واکنش سریعتری نشان دهد. به همین دلیل داستانهای کوتاه مرتبط با انقلاب و دفاع مقدس به نسبت رمانهای این حوزه موفقتر بودهاند.
قیصری افزود: داستان کوتاه دفاع مقدس در حال تلاش برای رشد و بالندگی است و هنوز باید به آن فرصت داد تا بتواند خود را به اثبات برساند.
نویسنده "سه دختر گل فروش" همچنین یادآور شد: واکنش نشان دادن به هر واقعه یا حادثه طبیعی یا قراردادی، خصلت ذاتی ادبیات است؛ حوادثی همچون سیل یا زلزله میتواند منبع الهام و محل توجه هنرمندان قرار بگیرد و طبیعی است که وقتی وقایعی نظیر اینها میتواند به ادبیات راه پیدا کند، حادثه مهم و تاثیرگذاری مثل جنگ که انسانهای زیادی با آن درگیر میشوند هم میتواند به دامنه داستان وارد شود.
پروير پرستويي عصر امروز در نشست شوراي فرهنگي عمومي استان مازندران با اشاره به اينكه بايد سينما را حلاجي كرد، بيان داشت: اهداف و قصههاي دفاع مقدس بايد بيان شود و بايد اين مسائل به صورت ويژه ترويج داده شود.
پرستويي در اين ديدار كه با نماينده ولي فقيه در مازندران، استاندار مازندران و فعالان حوزه هنري استان برگزار شد، اظهار داشت: من پركارترين هنرپيشه بيكار محسوب ميشوم.
اين هنرمند حوزه دفاع مقدس با اعلام اينكه در سينماي ما و در شرايط فعلي مطالب نخنماشده به مردم ارائه ميشود، بيان داشت: عدهاي به من انتقاد ميكنند ميگويند كه مسائل دفاع مقدس نخنما شده است ولي من در پاسخ به آنها گفتهام هر وقت شناسنامه بازماندگان جنگ را باطل كردهايد من هم ديگر به مسائل دفاع مقدس نميپردازم.
پرستويي به اتفاق خسرو معصومي كارگردان سينمايي كشورمان و جواد نوروزي بيگي تهيهكننده و فرشته مهديزاده مجري طرح قرار است فيلمي را با عنوان خرس در منطقه شيرگاه با موضوع دفاع مقدس به روي صحنه ببرند.
فرشته مهدي زاده مجري اين فيلم گفت: مذاكرات اوليه براي آغاز توليد اين فيلم انجام شده است.
وي با اعلام اينكه كارهاي پشتيباني و اداري اين فيلم در استانداري مازندران انجام ميشود، خاطرنشان كرد: بازيگر نقش اول اين فيلم پرستويي است.
اين فيلم داستان رزمنده آزاده دفاع مقدس است كه حوادث بعد از جنگ را از نظر خانوادگي و اجتماعي را بازگو ميكند.
پنجاه و هفتمين شماره ماهنامه «امتداد» با پرونده ويژه ادبيات دفاع مقدس تحت عنوان «روايت مقدس برای مجاهدان فردا» منتشر شد.
در پنجاه و هفتمين شماره ماهنامه فرهنگ و ادبيات مقاومت «امتداد»، كه در64 صفحه تمام رنگی منتشر شده است، به موضوعاتی چون «قبله از اين طرف است»، «ميوه ته صندوق مال من، هواپيما مال تو»، «دفاعی برای همه؛ تئوریهای فرهنگی دفاع مقدس»، «مسافر آسمان آدرس نداشت»، «صدای امداد از قورقور قورباغهها»، «همان روز گفت و به تهران رفت» و «كلاشينكف كار دستش داد» پرداخته شده است.